Geen fotorolletje, maar een vernuftige actiecamera van Kodak

Als wij aan Kodak denken gaan we terug de tijd in, want we kennen het merk vooral van het tijdperk dat we er met onze analoge fotocamera op uit gingen. Dat doen we overigens nog steeds, maar dan in mindere mate. Het merk is dan ook vooral bekend om hun fotorolletjes. Maar de mensen van Kodak hebben écht niet stil gestaan de afgelopen jaren en hebben regelmatig digitale camera’s ontwikkeld. Het is met merken als Nikon, Canon, Samsung en Sony echter lastig om de harten van de consumenten te veroveren. En dan hebben we het nog niet eens over de harten van de professionals die camera’s van Leica en Hasselblad gebruiken. Anyway, deze camerafabrikanten, behalve Sony, zijn niet actief in de wereld der actiecamera’s. En Kodak wel.

 
Terwijl er een tijd was dat GoPro de enige speler op de markt der actiecamera’s was zijn er ondertussen een groot aantal bijgekomen. Dat neemt niet weg dat GoPro marktleider is, want ook de nieuwste serie ziet er master uit. Maar goed, het gaat nu even niet over GoPro. Na een lange inleiding willen we je kennis laten maken met de Kodak Pixpro SP360 actiecamera. En Kodak wil hiermee niet zozeer GoPro van de troon slaan, ze willen innovatie brengen.

In plaats van een ‘standaard’ groothoeklens verpakt Kodak de Pixpro SP360 met een lens die 360-graden high-res beelden maakt. Er zit een 16-megapixel sensor in de bad boy verpakt waarmee je met een resolutie van 1080p kunt filmen en foto’s met een resolutie van tien megapixels maakt. Wifi is ook aan boord waarmee je ‘m met je smartphone kunt bedienen. Verder detecteert de vernuftige actiecamera bewegingen zodat je eenvoudig met de opname kunt beginnen en kun je ook timelapse-video’s maken. En ook een Layer-Lapse, aangezien dat cool is. De camera is waterdicht en schok-, vorst- en stofbestendig zodat je ‘m overal mee naar toe kunt nemen. In totaal zijn er drie verschillende modellen met een startprijs van omgerekend 280 euro beschikbaar. De Kodak Pixpro SP360 is hier te koop.

Reageer op artikel:
Geen fotorolletje, maar een vernuftige actiecamera van Kodak
Sluiten