Barry Kraakman
Barry Kraakman 15 jun 2015

Geen golven? De Jetsurf maakt alle wateren surfbaar

Nederlandse surfliefhebbers hebben het niet zo best getroffen met dit verre-van-surfland. Het verlangen naar die paar weken in het jaar dat ze de Zuid-Franse golven met hun plank kunnen bedwingen is waarschijnlijk groot. Een recente uitvinding maakt deze reis naar de golvende wateren echter overbodig.

Aangedreven surfplank

De Jetsurf, een gemotoriseerde surfplank, wordt door een tweetaks-motor aangedreven. Er zijn twee verschillende modellen: de Ultra Sport (86cc) en Pro Race (100cc). Daarmee schiet je met een respectievelijke snelheid van 53 en 57km/u over het water. Dankzij een kleine controller kan iedereen mét of zonder beach body de (stille) wateren bedwingen. Sturen gaat, zoals gewoonlijk, door het verplaatsen van je gewicht.

Aanschaffen

Het klinkt ideaal, maar zoals bij alles wat er té goed uitziet om waar te zijn zit er een klein minpuntje aan. De plank kost ongeveer tienduizend euro. Daarvan kun je flink wat tripjes naar Zuid-Frankrijk maken. Alhoewel je hiermee ook op de stille wateren van Nederland kunt surfen.

Reageer op artikel:
Geen golven? De Jetsurf maakt alle wateren surfbaar
Sluiten