Milton Broen
Milton Broen 5 sep 2015

Geen Google Maps, deze bazen maken prachtige wereldbollen op de traditionele manier

Waar we nu weten dat de aarde rond is, dacht men vroeger dat de aarde plat was. Iets te ver doorvaren en je zou er zo vanaf vallen, althans, dat dachten ze. Toen we er op een gegeven moment achter kwamen dat de aarde toch echt rond was, was er de behoefte aan een visualisatie van de aarde. Dit resulteerde in de geboorte van de wereldbol.

De wereldbol

‘s Werelds eerste wereldbol kent de naam Erdapfel en is in 1492 gemaakt. De Erdapfel was echter nog totaal niet compleet. Er ontbraken continenten en de schaalverdeling klopte van geen kant. Met de tijd werden de globes steeds accurater en vollediger. Waar we nu met Google Maps wellicht wat minder behoefte hebben aan een authentieke wereldbol, worden er nog steeds wereldbollen gemaakt op de traditionele manier. Het bedrijf Bellerby And Co is een bedrijf dat dit doet. Zij houden zich bezig met de ouderwetse manier van wereldbollen maken. En wat zijn de wereldbollen die zij creëren gaaf zeg!

Geen Google Maps maar een ‘echte’ wereldbol

Het is flink wat werk om een dergelijke wereldbol af te leveren. Bij arbeidsintensief werk komt vaak een flinke prijs kijken. Zo worden de bollen verkocht vanaf een kleine 1400 euro tot bedragen die reiken tot de 55.000 euro. Hierdoor zijn de wereldbollen van Peter Bellerby en zijn medewerkers lang niet voor iedereen weggelegd. Heb je er toch interesse in? Dan kun je ze hier in overleg bestellen.

Check ook:

Reageer op artikel:
Geen Google Maps, deze bazen maken prachtige wereldbollen op de traditionele manier
Sluiten