Geen groene vingers? Deze slimme bloempot houdt je planten in leven

Sommige mensen hebben een soort natuurtalent om planten te verzorgen, terwijl anderen nog moeite hebben een cactus in leven te houden. Groene vingers of niet: het is erg fijn om wat planten in huis te hebben. Of je ze nu voor de sier neerzet, of zelf je eigen kruiden kweekt, dat maakt niet uit.

Deze Planty is een slimme bloempot, die verschillende sensors aan boord heeft. Planty monitort de temperatuur, luchtvochtigheid en checkt of je plant genoeg water heeft om te groeien. Zodra er iets aan de hand is, word je via de speciale app gealarmeerd.

De pot heeft zelfs een ingebouwd reservoir, zodat je je groene kompaan op afstand water kunt geven. Hoe handig is dat als je op vakantie bent?

Planty wordt op dit moment gefinancierd op Kickstarter. Voor 84 euro zorg je ervoor dat het jouw favoriete plant aan niets ontbreekt. Dat is behoorlijk wat geld, dus we zouden hem zelf alleen gebruiken voor een érg bijzonder schepsel. Als het project slaagt, wordt de slimme bloempot in oktober geleverd. Meer informatie vind je hier.

Reageer op artikel:
Geen groene vingers? Deze slimme bloempot houdt je planten in leven
Sluiten