Jelle van Es
Jelle van Es Games 16 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Geen Harry Potter, maar wel Hogwarts Legacy straks op de PS5

De wereld van Harry Potter is er één waar je vele verhalen over kunt vertellen. Wat dat betreft is het dus niet heel erg gek dat Hogwarts Legacy zich af speelt in de wereld van Harry Potter, maar je zult het bekende personage niet tegenkomen.

In Hogwarts Legacy reis je af naar de bekende tovenaarsschool, maar dan in de setting van de 19e eeuw. Het is dus allemaal flink anders dan dat je gewend bent, maar daardoor kun je wel genieten van een avontuur waarvan je niet precies weet waar eht naar toe gaat.

Beleef je eigen avontuur in Hogwarts Legacy

Er zijn overigens al jaren geruchten over een game als Hogwarts Legacy, maar daarbij dachten we erg lang dat het een Harry Potter-game zou gaan worden. Als we een blik werpen op de trailer, dan zien we daarin de gelekte beelden van vele jaren geleden. Dat betekent dan ook dat dit een game is die al een paar jaar in ontwikkeling is. Het wordt een open-world actie RPG, waarbij je een beginnende tovenaar bent, die zijn of haar weg in de wereld moet vinden. Daarbij heb je de mogelijkheid om je eigen personage aan te passen, drankjes maken, leren hoe je spreuken inzet, je vaardigheden verbeteren en uiteindelijk de tovenaar worden van je dromen. Bekijk hieronder de trailer van de game.

Qua verhaal speel je een belangrijke rol. Je bent de sleutel tot een oud geheim. Wanneer dat uitkomt en in de verkeerde handen valt, dan loopt de wereld van tovenaars in gevaar. Je bent pas laat toe gelaten tot de school van Hogwarts, waarbij je al snel merkt dat je geen gewone student bent. Je kunt namelijk aan de slag met Ancient Magic. Het is aan jou of je dit geheim bij je gaat dragen of dat je het gebruikt om jezelf duistere kracht te geven. Tijdens je avontuur zul je diverse andere personages tegenkomen, waarmee je vriendschappen kunt sluiten. Maar er zijn ook duistere tovenaars waar je het tegen op moet nemen. Het is aan jou om te bepalen welk pad je loopt.

Meer over gaming

Hogwarts Legacy is één van de vele aankondigingen tijdens de PlayStation Showcase. Lees hier al het nieuws van de games.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Geen Harry Potter, maar wel Hogwarts Legacy straks op de PS5
Sluiten