Daniel Koster
Daniel Koster 01/10/2016

Go science: alcohol waar je geen kater van krijgt

Gisteren was ik bij een event van Porsche in München. Het lijkt dan een goed idee om tot drie uur ‘s nachts de alcoholische versnaperingen eens uit te proberen. Als je dan om zeven uur ‘s ochtends op moet om weer naar huis te gaan heb je toch spijt. Die kater, afgrijselijk. En straks verleden tijd. Maak kennis met alcosynth, een drankje waar je geen kater van krijgt.

Doei kater

Je denkt wellicht dat dit een broodje aap is, maar niets is minder waar. David Nutt is een Britse uitvinder die aan ‘alcosynth’ werkt. Dit drankje brengt dezelfde effecten als alcohol teweeg, minus de nare gevolgen de volgende dag. Het klinkt misschien nuts, maar werkt wel. Dag droge mond, hoofdpijn, misselijkheid en ga zo maar door. Geen kater, yes!

Wij zijn fan

De nutty professor heeft al negentig soorten van zijn drankje ontwikkeld. Hiervan worden er op dit moment twee getest zodat jij en ik kunnen gaan genieten van alcosynth. En dat brengt allerlei voordelen met zich mee. Zo piekt het drankje namelijk na vijf glazen. Hierdoor hoef je er niet zoveel van te drinken. Dat betekent een minder volle buik én een vollere portemonnee.

Geen kater én alcohol meer?

David is zo zeker van zijn zaak dat ‘ie stelt dat dit drankje gaat afrekenen met alcohol. In 2050 zal er geen alcohol meer zijn, stelt hij. Dat kunnen wij dan weer niet helemaal geloven. Hoe ga je dan alcoholvrije wijn maken bijvoorbeeld? Wel kun je stellen dat alcosynth de ideale manier is voor een avondje doorzakken zonder dat je de dag(en) daarna ligt af te zien in bed. Ook is er nog teveel onduidelijk, zoals het prijskaartje van één drankje en hoe het spul proeft. We moeten dat drankje dus maar eerst gaan uitproberen.

Aan de andere kant hebben die katerdagen ook wel wat. Ze zijn ideaal voor het checken van de tofste Netflix originals. En je kunt die kater trouwens ook via deze vijf manieren uit de weg gaan.

Reageer op artikel:
Go science: alcohol waar je geen kater van krijgt
Sluiten