Daniel Koster
Daniel Koster 9 nov 2016

De beste fietsband ooit rekent af met de lekke band

Jouw bike heeft als stalen ros opvallend vaak last van zijn hoeven. Hoe vaak het ons is overkomen dat we met een lekke band kwamen te staan? Te vaak! En jou vast ook. We introduceerden de band die zichzelf plakt al eens, maar deze banden gaan nog een stukje verder.

Een (band)crush

Wij zijn nu al verliefd op de Nexo- en Ever Tires. Die zorgen er namelijk voor dat jij met een gerust hart op je fiets kunt rond peddelen. De banden zijn niet van lucht voorzien. Dat betekent dus ook logischerwijs dat ze niet lek kunnen gaan.

[SLIDER]

[/SLIDER]

Vaarwel lekke band

De banden komen in twee versies. De ‘Ever’ band is van polymeermengsel gemaakt en kent allerlei gaten. Die zorgen ervoor dat je meer grip hebt en dat-ie lang meegaat. Je kunt dit wiel in 12- tot 16 inch bestellen. De band is wel enkel voor single gear bikes (zonder versnellingen) ontworpen.

De ‘Nexo’ band kun je gemakkelijk aan je huidige fietsvelg bevestigen. Je zult verder ook niet zien dat-ie een speciale band is. De enige manier waarop je wel merkt dat-ie anders is, is dat-ie niet lek gaat.

Je zou het met één set banden zo’n achtduizend kilometer vol moeten houden. Dat betekent dus een geruime tijd zonder lekke band-en zorgen de weg op. De Nexo kost 81 euro inclusief verzendkosten en de Ever begint vanaf 81 euro inclusief verzendkosten. Je koopt ze hier. Ze worden wel enkel binnen de Verenigde Staten verzonden, maar dat los je zo op.

Reageer op artikel:
De beste fietsband ooit rekent af met de lekke band
Sluiten