‘Tijd van dramatische groei cryptomarkt is voorbij’

Vorig jaar zagen we een dramatische groei in de cryptocurrencywereld en ook de waarde van de verschillende cryptocurrencies steeg indrukwekkende hoogtes. Begin dit jaar doken de waardes echter weer omlaag en menigeen hoopt weer op eenzelfde boost. Volgens Ethereum medeoprichter Vitalik Buterin zullen we echter in de blockchain en cryptocurrencywereld niet nog een keer een duizendvoudige groei zien en zal de expansie van de cryptocurrencymarkt binnenkort stagneren.

Groei cryptocurrencywereld door marketing

Dat laat de Ethereum medeoprichter weten in een gesprek met Bloomberg tijdens een Ethereum en blockchain conferentie in Hong Kong. Buterin geeft aan dat we de afgelopen zeven jaar een behoorlijke groei hebben gezien van de crypto community, omdat er behoorlijk wat gemarket is om de coins bekendheid te geven en om ervoor te zorgen dat ze ook daadwerkelijk gebruikt gingen worden. Die groei zou nu echter bijna zijn top hebben bereikt en we zouden niet nogmaals zo’n dramatische groeispurt meemaken.

Bitcoin klok

Tijd van daadwerkelijke applicaties

We zouden nu namelijk aan het overstappen zijn van een periode dat mensen gewoon geïnteresseerd zijn in cryptocurrencies en de blockchain naar een tijd dat we daadwerkelijke toepassingen in de echte wereld gebruiken. Daar waar cryptocurrencies vroeger nog een soort van mysterieus iets waren, zou de gemiddelde opgeleide persoon volgens Buterin tegenwoordig tenminste wel een keer iets hebben gehoord over de blockchain.

Coins kunnen alsnog behoorlijk stijgen

Het feit dat we een plafond schijnen te bereiken qua groei hoeft echter niet per se te betekenen dat je coins niet meer behoorlijk in waarde kunnen stijgen. Volgens het adviesbureau Satis Group zou de huidige waarde van Bitcoin bijvoorbeeld op het moment gebaseerd zijn op speculatie. Wanneer de coin echter in het dagelijkse leven steeds meer gebruikt gaat worden, zou het meer de echte toegevoegde waarde gaan reflecteren. En volgens Satis Group zou dat maar liefst 96 duizend dollar kunnen zijn.

Cointelegraph

Reageer op artikel:
‘Tijd van dramatische groei cryptomarkt is voorbij’
Sluiten