Geen paniek! De Bitcoin stond nog nooit zo hoog…

Na de plotselinge en heftige Bitcoin-crisis vana fgelopen dinsdagavond blijven de koersen dalen. Ook vanochtend (vrijdag 27 september) kan de Europese markt het tij (nog) niet keren? Is er reden tot paniek? Wij bekijken wat geruststellende feiten.

Na afgelopen dinsdag is er een nieuwe werkelijkheid ontstaan. Het is niet heel duidelijk wat de oorzaak voor de Bitcoin-crash was en waarom deze zo heftig was. Dit maakt de toekomst voor sommigen wat onzeker en zeker nu de Bitcoin blijft dalen en belangrijke psychologische grenzen voor de koers in zicht komen dreigt er paniek te ontstaan. Is dat terecht?

Geen paniek, de Bitcoin stond nog nooit zo hoog

Dat klinkt gek na de enorme koersdalingen, maar de Bitcoin heeft op 27 september nog nooit zo hoog gestaan als dit jaar. De koers is vandaag $ 8.144,-. Vorig jaar lag de koers op 27 september rond $ 6.400,- en in 2017, in aanloop naar de hoogste koers ooit zelfs op $ 3.900,-. Kortom, de groei blijft zeker zichtbaar.

Recordhoogte aantal Bitcoin transacties en hash rate

Ook de gebruiksmogelijkheden van de Bitcoin blijken sterk toe te nemen. Het aantal transacties bevindt zich op een ‘all time high’. Zelfs de hash rate, die net als de koers dinsdagavond plotseling crashte, is weer terug op recordniveau.

Bitcoin houdt inflatie onder controle

De inflatiecijfers van fiat geld zijn volgens onderzoeken nog wel eens een aanjager voor de Bitcoin-koers. Zou de inflatie van de Bitcoin dan paniek kunnen veroorzaken op de cryptomarkt en zo de investeerders weer verjagen? Ook dat blijkt niet het geval wanneer je de statistieken van het verloop van de inflatie bekijkt lijkt de ontwikkeling keurig volgens plan te verlopen. Hans zet nog wat statistieken op een rij.

Paniek is niet nodig, je verdient genoeg

Gelijk toegegeven, als je instapte op het hoogtepunt van dit jaar, net onder de $ 14.000,-, dan voel je jezelf nu wel minder goed. Veel mensen hebben de Bitcoin echter al langer en die hebben de cryptowinter van 2018 meegemaakt. Zij begonnen het jaar met een koers van $ 3.700,-. In dat licht bezien is het rendement dat je met Bitcoin kunt behalen nog steeds astronomisch en nauwelijks te vergelijken met het rendement op andere (legale) vormen van investeren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Geen paniek! De Bitcoin stond nog nooit zo hoog…
Sluiten