Gaming 14 mei 2018 Jelle van Es

Geen PlayStation 5 op de aankomende E3

In de tweede week van juni wordt in Los Angeles de jaarlijkse E3 gehouden. Het is het evenement waar uitgevers vaak nieuwe games tonen en informatie geven over hun toekomstbeeld. In het verleden was de beurs vaak het decor van grote console-onthullingen, hoewel nieuwe consoles de afgelopen jaren vaak in de maanden voorafgaand van de E3 al onthuld werden. Op de E3 zelf kreeg je dan voornamelijk de games te zien. Het afgelopen jaar zijn er hier en daar heel wat geruchten geweest over de onthulling van de PlayStation 5, maar voorlopig hoef je daar niks van te verwachten.

Geen PlayStation 5 op de E3

Sony heeft namelijk bekendgemaakt wat zij tijdens de persconferentie op de E3 gaan doen en daar lijkt geen PlayStation 5-onthulling bij te zitten. In plaats daarvan willen zij de focus leggen op vier grote games die nu voor de PlayStation 4 in ontwikkeling zijn.

Het gaat daarbij om de games Death Stranding, Ghost of Tsushima, Spider-Man en The Last of Us Part II. Tijdens de persconferentie kun je rekenen op nieuwe beelden van de game ontwikkelaars die hun visie geven op hetgeen waar ze mee bezig zijn en horen we hopelijk ook wanneer de verschillende titels uitkomen.

PlayStation 5
PlayStation 5 mock up

Het lijkt gek om daarbij ook nog een PlayStation 5-onthulling te doen. Bovendien zijn wij van het begin af aan dat deze geruchten de wereld in kwamen al zeer sceptisch. De PlayStation 4 is vijf jaar op de markt en verkoopt nog altijd erg goed. Het zal zeker nog een jaar of twee gaan duren voordat er een nieuwe console op de markt komt en die zal niet eerder dan 2019 onthuld gaan worden. Tot die tijd moet je elk gerucht over een eventuele PlayStation 5 met een flinke korrel zout gaan nemen. De Sony-persconferentie wordt overigens in de nacht van 11 op 12 juni Nederlandse tijd gehouden.

Reageer op artikel:
Geen PlayStation 5 op de aankomende E3
Sluiten