Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Smart Home 18 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Geen stroom? Geen probleem: deze LED-lampen hebben hun eigen accu

In ons land gebeurt het gelukkig niet zo vaak, maar het is altijd vervelend als de stroom uitvalt. Brand in een transformatorhuisje, een blikseminslag op de verkeerde plek: pats, en je zit met z’n allen in het duister!

Als je toevallig een noodaggregaat hebt staan, en die kans is niet zo groot, kun je alsnog elektriciteit opwekken, maar deze lampen zijn een stuk simpeler. De iViTi ON is een LED-lamp met ingebouwde accu. Zodra je stroom hebt laadt hij zichzelf op, bij een onderbreking springt hij aan en blijft hij maximaal drie uur branden.

Zo heb je ruim de tijd om voorzieningen te treffen, het huis te verlaten; of misschien is de storing binnen drie uur zelfs al verholpen. Op het moment houdt producent iViTi een kleine pilot met de lampen; als de resultaten bevallen wordt de ON binnenkort officieel uitgebracht. Een eventuele adviesprijs is overigens nog niet bekendgemaakt.

Een jonge stoere meid of vent maakt zich misschien geen zorgen tijdens een stroomstoring en steekt gewoon een kaarsje aan. Voor mensen die minder mobiel zijn kan een plotselinge lichtuitval natuurlijk wel voor veel stress zorgen. Het is beter dat er dan een vanzelf een lampje aanspringt dan dat ze in het donker door het huis gaan zwerven! Clever ding, of niet?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Geen stroom? Geen probleem: deze LED-lampen hebben hun eigen accu
Sluiten