MWC 2020: deze (Chinese) bedrijven komen mogelijk toch naar Barcelona

Het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona had voor de Europese markt hét evenement moeten worden voor de nieuwste ontwikkelingen rond smartphones. Door het coronavirus werd het evenement daarentegen afgelast. 

In eerste instantie wilden enkele Chinese fabrikanten zoals Oppo en Xiaomi alsnog hun eigen bekendmakingen in Barcelona organiseren. Nu zij die vertragen, wordt de kans op zogeheten ‘shadow shows’ steeds kleiner.

Doorgaan ondanks het coronavirus

Er waren voor sommige bedrijven genoeg redenen om na het afgelasten toch door te zetten. Zo waren er al vertegenwoordigers naar Spanje gestuurd en geïnvesteerd in presentaties voor MWC.

Huawei heeft als een van de grotere spelers nog niets laten weten. Zij zouden op hun eigen evenement houden op 23 februari. Vrijdag wordt verwacht dat zij van hun kant meer duidelijkheid gaan geven. Oppo heeft laten weten dat ze begrip hebben voor het besluit van GSMA om MWC 2020 niet door te laten gaan. Voor de Chinese telefoonmaker is er reden genoeg om alsnog zijn eigen bekendmaking te organiseren. Het bedrijf heeft immers zijn eerste 5G vlaggenschip klaarliggen.

“Na veel twijfelen hebben we als Xiaomi besloten de bekendmaking van de Mi 10 uit te stellen,” laat het andere Chinese bedrijf weten. De Mi 10 en de Mi 10 Pro hadden met het MWC in Europa gepresenteerd moeten worden.

GSMA laat in een reactie weten dat het de effecten van het coronavirus nog steeds in de gaten houdt. De organisatie heeft onder meer besloten dat er geen handen meer worden geschud en dat er een speciaal protocol komt om microfoons rond te laten gaan.

 

Nokia 5G city MWC
Een promotie van Nokia voor zijn nieuwe 5G-telefoons. (Afbeelding: Josep Lago / AFP)

MWC als wereldwijd evenement

Het MWC brengt elk jaar bedrijven uit alle hoeken van de wereld bij elkaar en is een van de belangrijkste evenementen rond smartphones. Dit jaar werd verwacht dat telefoons met ondersteuning voor het nieuwe 5G-netwerk veel aandacht zouden krijgen. Hoewel 5G vorig jaar al is geïntroduceerd, zou het dit jaar echt in gebruik genomen moeten worden.

Doordat meerdere bedrijven hun eigen shows uitstellen ligt het voor de hand dat de vooral overgebleven Chinese bedrijven hun eigen shows zullen organiseren. Veel niet-Chinese bedrijven hadden zich al teruggetrokken voordat het MWC werd afgelast.

 

 

 

 

Reageer op artikel:
MWC 2020: deze (Chinese) bedrijven komen mogelijk toch naar Barcelona
Sluiten