Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 17 jan 2019

De elektrische fiets voor de echte purist: Geero Standard Classic

Bij een elektrische fiets hoef je al lang niet meer aan stoffige modellen voor oudjes te denken. Verre van. Dat bewijst de Geero Standard Classic ‘Vintage Vinyl Black’, een van de mooiste ebikes die we de afgelopen tijd zijn tegengekomen.

Geero Standard Classic ‘Vintage Vinyl Black’

We lichten geregeld toffe elektrische fietsen uit, want in de zee van modellen die elk jaar uitkomen is het pittig om de echte pareltjes te vinden.

Je kunt dit soort fietsen gerust als de volgende generatie elektrische fietsen bestempelen. De 250 Watt motor brengt je met maximaal 25 kilometer per uur naar je bestemming. Een bestemming die onder ideale omstandigheden, dus neem dit getal met een korrel zout, op maximaal 125 kilometer mag liggen. Dat is dus de actieradius.

Geero Syandard Classic elektrische fiets Ebike Geero Syandard Classic elektrische fiets Ebike

250 Watt klinkt misschien ietwat bescheiden. Dat dachten wij ook, maar een regelaar zorgt ervoor dat je het vermogen voor even op kunt schroeven naar 600 Watt. Ideaal als je even wilt accelereren. Met de nadruk op ‘even’: de controller schroeft het vermogen automatisch weer terug.

Geero Syandard Classic elektrische fiets Ebike Geero Syandard Classic elektrische fiets Ebike

Elektrische fiets met slimme accu

Je kunt de Geero Standard Classic binnen drie uur volledig opladen. De accu van een elektrische fiets is een van de belangrijkste onderdelen, maar ook op dat vlak zit het bij dit model wel snor. De Li-Ion Panasonic High Capacity accu met Smart BMS Technologie levert een vermogen van 420 Wh.

Geero Syandard Classic elektrische fiets Ebike

Het design mag er overigens ook zijn, maar dat had je vast zelf al gezien op de productfoto’s. Ook voor de Geero Standard Classic ‘Vintage Vinyl Black’ geldt dat je verschillende uitvoeringen kunt scoren:

  • Classic versie met Super gravity banden (28” x 1.25”) en negen versnellingen (Shimano Sora)
  • City uitvoeringen met Hutchinson banden (28” x 1.4”) en eveneens negen versnellingen (Shimano Sora)
  • Touring uitvoering met Hutchinson banden (28” x 1.4”) en 11 versnellingen (SRAM NX)

Al met al is de Geero Standard Classic een vrij basic doch comfortabele fiets. Hier kun je een model aanschaffen. Wil je toch voor een andere elektrische fiets met meer foefjes gaan? Check dan ons overzicht.

Reageer op artikel:
De elektrische fiets voor de echte purist: Geero Standard Classic
Sluiten