Geheim Android-menu geeft functies die je nooit eerder zag

Tech Sabine Schults 30 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Elke Android-smartphone heeft een geheim menu die je toegang geeft tot verborgen functies. Hoewel het menu oorspronkelijk bedoeld is voor ontwikkelaars, houdt werkelijk niets je tegen deze functies boven water te halen op jouw apparaat.

De manier waarop je deze verborgen Android-functies kunt ontgrendelen is door maar liefst zeven keer achter elkaar op een verborgen knopje te tikken. Er start vervolgens een ware modus voor ontwikkelaars. Dat blijft zo totdat je de modus weer uitschakelt.

Zo tover je het geheime Android-menu tevoorschijn

Hoe je het geheime Android-menu precies tevoorschijn tovert, hangt af van het merk smartphone dat je bezit. Op een Samsung-toestel kan dit dus anders zijn dan op een toestel van OnePlus of op een Google Pixel.

In de meeste gevallen komt het riedeltje hier op neer: open de instellingen van je Android-toestel en ga naar Systeem. Tik vervolgens op Over telefoon. Op een Samsung-smartphone ga je binnen de instellingen naar Info telefoon en open je Softwaregegevens. Tik in beide gevallen zeven keer achter elkaar op de optie Buildnummer.

Android ontwikkelaarsopties
(Screenshot: WANT)

Als het gelukt is, moet je mogelijk je pincode invoeren. Vervolgens krijg je een bevestigend bericht op je Android-apparaat dat stelt dat je nu een ontwikkelaar bent. Het geheime menu vind je vanaf nu in je instellingen onder Ontwikkelaarsopties.

Ontgrendel deze features

Nu je doet alsof je een ware ontwikkelaar bent, kun je aan de slag met een hoop nieuwe features op je Android. Zo kun je via Vernieuwingsfrequentie weergeven ten alle tijden zien hoe hoog je beeldverversing op dat moment is.

Via Donkere stand afdwingen zorg je ervoor dat alle apps op je Android-telefoon automatisch gebruikmaken van een donkere modus, zelfs als dit niet helemaal door een app ondersteund wordt.

Android ontwikkelaarsopties
(Screenshot: WANT)

Daarnaast kun je de audiocodecs aanpassen om je bluetoothgeluid beter te laten klinken. Kies bijvoorbeeld voor aptX of LDAC. Dit doe je via Bluetooth-audiocodec. Als de tekst grijs is weergegeven, wordt de codec niet door je koptelefoon ondersteund.

Daar blijft het niet bij, want er zijn nog een hoop andere geheime functies om te ontdekken. Het gebruiken van het geheime Android-menu is wel op eigen risico. Klik nooit op functies waarvan je niet weet wat ze doen.

6 genieuze dingen die je met de Google-app op iPhone en Android kunt doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen