Gek of geniaal? Door deze zes quotes van Elon Musk zijn we een beetje in de war

Elon Musk staat in ons boekje bekend als een genie. Met zijn revolutionaire projecten kun je niet om hem heen. Denk bijvoorbeeld aan Tesla en SpaceX. Maar of al zijn gedachtegangen geniaal zijn is maar de vraag. Check de volgende quotes van Elon maar eens:

Over sterven op Mars

“Als je een plek mag kiezen om te sterven, dan is Mars geen slechte optie.” Volgens Elon moeten de eerste mensen die zich opgeven voor een reis naar Mars zich klaarmaken om te sterven. Er zitten immers wat haken en ogen aan een ruimtereis. Elon vindt het echter geen grote ramp om te sterven tijdens de reis of op Mars.

Elon Musk

Op Mars wonen

Elon wil dat er ook steden ontstaan op Mars. Waar je alles kunt vinden. Van ijzerwinkels tot pizzeria’s. Hoe hij Mars bewoonbaar wil maken is alleen apart. “We gooien nucleaire bommen op de polen”. Daar lees je hier meer over.

Politiek op Mars

“Als we het hebben over een regeringsvorm op Mars dan denk ik dat het een directe democratie wordt waar alleen het volk beslist door te stemmen.” Volgens Elon is dit beter dan werken met vertegenwoordigers, omdat het potentieel van democratie tegenwoordig beperkt is.

Zelfrijdende auto’s

Vindt Elon dat Tesla verantwoordelijk is als er mensen omkomen in een ongeluk met zelfrijdende auto’s? Neuh. “Een ongeluk met een zelfrijdende auto is als vastzitten in de lift. Neemt een liftbedrijf voor alle mensen die in een lift vastzitten verantwoordelijkheid? Nee, dat doen ze niet”.

elon musk quotes

Die keer dat hij malaria kreeg

Elon is een keer bijna dood gegaan omdat hij malaria kreeg op vakantie. Zijn reactie? “Dat was een wake-up call wat betreft met vakantie gaan: het wordt je dood.”

elon musk quotes

Mensen zijn cyborgs

“Mensen zijn cyborgs.” Dat komt omdat we nu meer macht hebben als individu dan de president van de Verenigde Staten twintig jaar geleden. Dit komt onder andere door de kracht van social media en technologie.

elon musk quotes

Maar als we de technologie de baas willen blijven, dan is het slim om een extra neurologische laag in onze cellen aan te brengen waardoor we sneller leren dan computers en AI’s. Die hij beiden ziet als een grote bedreiging voor de mensheid.

Wellicht kunnen we sommige quotes wel met een korreltje zout nemen. Feit blijft dat we dankzij zijn brein ook vooruitgang boeken. Wat dacht je van de Hyperloop? Hét vervoersmiddel van de toekomst? Eén ding is in ieder geval zeker: zonder Elon Musk zou de wereld er een stuk anders uit zien.