Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 jul 2019

Pokémon GO heeft dit belachelijke bedrag binnengeharkt

Pokémon Go heeft onlangs zijn derde verjaardag gevierd. Met die verjaardag zijn er een paar nieuwe evenementen verschenen en merk je dat de game nog altijd veel gespeeld wordt. Als je niet in de game zit, dan zou je kunnen denken dat de hoogtijdagen voorbij zijn. En ja, men gaat niet meer met zijn honderden naar Kijkduin om daar te jagen op Pokémon, maar het wordt nog altijd veel gespeeld. En spelers geven er behoorlijk veel geld uit, waardoor de ontwikkelaar in het geld zwemt.

Pokémon Go goed voor heel veel geld

Na drie jaar zou de teller staan op 2,65 miljard dollar. Dat is niet door de ontwikkelaar zelf naar buiten gebracht, maar valt af te leiden uit een rapport dat Sensor Tower naar buten heeft gebracht. Het zijn zodoende schattingen, maar dan wel op basis van data en inside-information. Mocht het inderdaad om dit bedrag gaan, dan zou dat betekenen dat Pokémon Go per dag 2,4 miljoen dollar binnenhaalt. Daar kun je heel wat mooie vrijdagmiddagborrels mee vieren.

Pokémon Go

Er zijn in totaal 521 miljoen gamers die Pokémon Go hebben binnengehaald. Als de bovenstaande cijfers kloppen, dan zou dat betekenen dat men per download zo’n 5 dollar binnen heeft gehaald. Dat valt eigenlijk nog best wel mee als je bedenkt dat de game al drie jaar uit is. Ikzelf moet bekennen dat ik waarschijnlijk in die tijd al meer dan dertig euro in de game heb uitgegeven omdat zoonlief al mijn ballen op een camping in Frankrijk had weggegooid en er te weinig Pokéstops waren om dat aan te vullen.

Qua omzet zou zo’n 35 procent van de omzet uit de Verenigde Staten komen. Japan staat met 29 procent op een tweede plek en Duitsland (Europa wordt blijkbaar niet als continent in de cijfers verwerkt) is met zes procent van de omzet te vinden op een derde plek. De Google-gebruikers zijn goed voor 1,43 miljard omzet, terwijl er met de iOS-devices 1,22 miljard dollar is verdiend. Sensor Tower verwacht dat eind dit jaar de 3 miljard dollar wordt aangetikt. Wil je meer lezen over Pokémon Go? Kijk dan zeker hier.

Reageer op artikel:
Pokémon GO heeft dit belachelijke bedrag binnengeharkt
Sluiten