Noah Korevaar
Noah Korevaar Uncategorized 18 mrt 2019

Gelekt: maak kennis met de Huawei P30 en P30 Pro!

De Huawei P30 en Huawei P30 Pro zijn al meermaals gelekt, waardoor de designs allesbehalve een geheim zijn. Nu is het echter pas echt raak, met zeer duidelijke persrenders van beide smartphones.

Huawei P30 en P30 Pro gelekt

De nieuwe beelden bevestigen eerdere geruchten en tonen de definitieve designs. Waar de verschillen qua designs vorig jaar klein waren, zijn de Huawei P30 en P30 Pro een stuk makkelijker van elkaar te onderscheiden.

Beide toestellen hebben een waterdruppel-vormige notch. Het grote verschil zit ‘m in het scherm. Die is namelijk bij de Huawei P30 plat, en bij de P30 Pro niet. Die heeft gebogen schermranden, zoals je gewend bent van bijvoorbeeld de Galaxy S10.

Huawei P30
De Huawei P30

Ook aan de achterkant zijn er duidelijke verschillen te zien. Beide toestellen hebben drie verticaal gepositioneerde camera’s, maar daarmee houden de overeenkomsten op. De P30 Pro heeft namelijk een vierde sensor, een dieptesensor. Ook heeft de P30 Pro een vierkante sensor als derde camera. Oftewel, super-zoom!

Huawei P30 Pro
De Huawei P30 Pro

Doei headphone jack

De renders tonen helaas niet de zijkant en onderkant van beide toestellen, maar we weten al dat ook daar verschillen te bemerken zijn. De P30 behoudt bijvoorbeeld de headphone jack, die de Pro helaas moet missen. Daar krijg je wel een IR-blaster voor terug, een feature die je weer niet op de P30 terugvindt.

De nieuwe renders bevestigen echter wel de opvallend platte onder- en bovenkanten van beide toestellen. Beide toestellen worden op 26 maart onthuld, dus we weten snel meer!

?Check ook dit: Google laat Android-toestellen meer werken als Apple iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Slashgear

Reageer op artikel:
Gelekt: maak kennis met de Huawei P30 en P30 Pro!
Sluiten