Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 8 jan 2019

Gelekte benchmark: OnePlus 7 en Galaxy S10 sprinten weg van iPhone XS

Anno 2019 is vrijwel elke smartphone razend snel. Toch kun je nog vrij significante verschillen bemerken, waarbij OnePlus vaak de snelste is. Die voorsprong lijkt het merk weer opnieuw te gaan vergroten met de OnePlus 7.

OnePlus 7: het voordeel van UFS 3.0

Je opslaggeheugen is een belangrijke factor in hoe snel je toestel aanvoelt. Daar worden het besturingssysteem, foto’s, video’s apps etcetera opgeslagen. Hoe snel informatie daarop kan worden opgeslagen of juist vanaf kan worden gelezen heeft dus impact op je gebruikservaring. Daardoor voelen iPhones zo snel aan.

Niet alleen de Snapdragon 855 gaat de OnePlus 7 snel maken. Het onaangekondigde toestel komt gepaard met de volgende generatie flash opslag: UFS 3.0. Dat blijkt uit informatie afkomstig van de doorgaans zeer betrouwbare leaker Ice Universe. Het gaat dus om een gerucht, maar de kans dat dit klopt is zeer groot.

Het gaat om een screenshot van een benchmarktest. Uit die test blijkt dat de nieuwe OnePlus een leessnelheid van meer dan 2000 MB per seconde heeft. UFS 2.1, de technologie die bijvoorbeeld in de OnePlus 6T zit, komt maximaal tot de 800 MB per seconde. Daarmee zou de volgende iPhone ook driemaal sneller geheugen kunnen lezen dan de iPhone XS.

Het moet dus wel om UFS 3.0 gaan, een flinke stap die wordt gezet. Ice Universe deelde vervolgens een tweet met de veelzeggende tekst “Je kunt alvast uitkijken naar de volgende OnePlus”.

Samsung Galaxy S10

UFS 3.0 is ontwikkeld door Samsung, koploper op het gebied van dergelijke chips, en werd een aantal maanden geleden onthuld. Je kunt de technologie dus ook verwachten in de Samsung Galaxy S10, maar wellicht niet in de Galaxy S10 Lite. UFS 3.0 heeft namelijk een minimale capaciteit van 128GB.

Je toestel kan dus in de toekomst niet alleen sneller alles laden, maar ook bijvoorbeeld het opnemen van video’s kan op een hogere resolutie met meer frames per seconde worden gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gelekte benchmark: OnePlus 7 en Galaxy S10 sprinten weg van iPhone XS
Sluiten