Gelekte hoesjes iPhone 11: opnieuw controversieel design

Opnieuw zijn er aanwijzingen dat de iPhone 11 een controversiële, vierkante cameramodule aan de achterkant van het toestel krijgt. Online verschenen nieuwe afbeeldingen die daarop wijzen. Ditmaal gaat het om nieuwe productfoto’s van iPhone-hoesjes.

Eerder lekten al camera-protectors en hoesjes uit, waarop het mogelijke vierkante design van de nieuwe iPhone-camera’s zichtbaar is. Te zien was dat de nieuwe iPhone, die vermoedelijk iPhone 11 gaat heten, twee tot drie camera’s in een vierkante module heeft. De hoesjes die nu van een andere fabrikant online zijn verschenen, bevestigen dat design.

De afbeeldingen zijn gepost op de website van MobileFun. Het is nog onduidelijk of het daadwerkelijk gaat om een leak met het geheime design van de nieuwe smartphones, of dat de case-fabrikant zich baseert op eerdere geruchten. Het lijkt niet op een typische Apple-vormgeving. Er zijn dan ook veel twijfels over de geloofwaardigheid van de berichten.

USB-C in plaats van Lightning?

Als deze afbeeldingen wel kloppen, zou dat ook betekenen dat Apple nog altijd gebruikmaakt van de Lightning-poorten om de nieuwe toestellen op te laden. Eerder verschenen geruchten dat USB-C de vervanger van Lightning zou zijn. Een fransman dacht daar recent een aanwijzing voor te zien toen hij zijn telefoon moest verbinden met iTunes, en plaatste een foto op Twitter.

USB-C kan veel hogere datasnelheden aan dan Lightning, en kabels zijn steeds vaker te vinden bij andere apparaten. Wat dat betreft zou de overstap naar USB-C geen slechte ontwikkeling voor iPhone-gebruikers zijn. Bij de iPad Pro is Apple immers ook al overgestapt op de nieuwe standaard.

Aankondiging iPhone 11

Terwijl de geruchten langzaamaan binnendruppelen, moeten we nog even wachten tot we zeker weten wat Apple van plan is. Naar verwachting kondigt het bedrijf in september 2019 de nieuwe iPhones aan. Hoewel Google de nieuwste geruchten rondom zijn Pixel 4 al vlug bevestigde, lijkt het nog altijd ondenkbaar Apple publiekelijk reageert op geruchten.

Reageer op artikel:
Gelekte hoesjes iPhone 11: opnieuw controversieel design
Sluiten