iOS 14 lek onthult quad camerasysteem iPhone 12 met liDAR scanner

Het lijkt erop dat Apple voor het tweede jaar op rij een sensor/lens gaat toevoegen aan het camerasysteem van de iPhone. Dit blijkt uit een gelekte versie van iOS 14. Hierin was een schets te vinden van de achterkant van, naar alle waarschijnlijkheid, de iPhone 12 Pro of iPhone 12 Pro Max. Meest opvallend is het camerasysteem die dus uit vier elementen bestaat.

Hoewel de schets weinig prijsgeeft, is het duidelijk dat de nieuwe sensor/lens afwijkt van de de huidige lenzen. Zoals je kunt zien op de schets wordt deze anders getekend. De verwachting is dan ook dat dit geen extra cameralens is, maar de liDAR scanner. Deze nieuwe sensor maakte onlangs zijn debuut op de iPad Pro 2020.

iPhone 12 gaat schuiven met lenzen

Om deze liDAR scanner toe te kunnen voegen, heeft Apple moeten schuiven. Het camerasysteem van de iPhone 12 lijkt op die van zijn voorganger, maar de indeling is net even anders. De twee lenzen aan de linkerkant (wide en telephoto) blijven op dezelfde plek als bij de iPhone 11. De ultra wide aan de rechterkant schuift een stukje naar boven om zo ruimte te maken voor de nieuwe liDAR sensor.

Meer weten over de LiDAR scanner en wat je hier precies mee kan doen? Lees dan dit artikel.

Door deze verschuiving moet er ook een nieuwe plek voor de flits gevonden worden. Op de iPhone 11 was deze in de rechterbovenhoek te vinden boven de ultra wide lens. Bij de iPhone 12 is daar geen plek meer, dus deze gaat volgens deze schets naar het midden verplaatst worden.

Dit kun je verwachten

Hoe de iPhone 12 er uiteindelijk uit gaat zien is afwachten. Om alvast een idee te krijgen heeft PhoneArena een aantal renders gemaakt op basis van de gelekte informatie.

iPhone 12 as in 2021?

Of Apple daadwerkelijk een lens/sensor gaat toevoegen, ontdekken we later dit jaar wanneer Apple de iPhone 12 officieel aangekondigd. Er is alleen wel een kans dat dit later in het jaar gaat gebeuren dan we gewend zijn. De crisis waar we nu inzitten zou wel eens invloed kunnen hebben op de productie van het toestel. Apple schijnt zelfs te overwegen om hun nieuwe vlaggenschip pas in 2021 op de markt te brengen.

Reageer op artikel:
iOS 14 lek onthult quad camerasysteem iPhone 12 met liDAR scanner
Sluiten