Geloof het of niet: deze app creëert weer ruimte in je kledingkast

Wij willen niemand beledigen, maar deze situatie moet herkenbaar voor je zijn. Dankzij de oneindige verzameling shirts, schoenen en (slangen)lederen tassen van je vriend(in) heb jij maar een hoekje tot je beschikking dat plek biedt voor twee onderbroeken en een stropdas. Wij hebben het natuurlijk over uitpuilende kledingkasten waar kleding in hangt die nog van kaartjes zijn voorzien of simpelweg nooit meer wordt gedragen. Maar voor elk probleem wordt een oplossing bedacht. The Next Closet (TNC), oftewel dé online marktplaats voor tweedehands merkkleding, zorgt ervoor dat jij weer ruimte in je kledingkast hebt. En dankzij de vandaag gelanceerde app wordt het verkopen van tweedehands kleding & accessoires nóg makkelijker gemaakt.

Binnen vijf minuten je items in de verkoop

De missie van The Next Closet is duidelijk: “Geef je garderobe een tweede leven en investeer in kwaliteit.” Want waarom zou je nieuwe spullen kopen als er al zoveel moois is? Met de nieuwe app kun je dus geld verdienen met je eigen vergeten pronkstukken en maakt het unieke designer kleding betaalbaar.

De TNC app maakt het mogelijk om binnen vijf minuten een item uit je garderobe te uploaden voor verkoop. Het uploaden is gratis en je bepaalt zelf de prijs. Zodra je items is verkocht krijg je een gratis verzendlabel om je pakketje naar de nieuwe eigenaar te versturen en ontvang jij tachtig procent van de verkoopprijs. “Zeer binnenkort zal het ook mogelijk zijn om via de app verkopers te volgen en prijsnotificaties in te stellen voor jouw favoriete items. Aangezien elk item uniek is wil men niet de kans mislopen om die ‘designer dream buy’ te missen”, aldus oprichtster Thalita van Ogtrop.

Is The Next Closet is alleen voor vrouwen bedoeld?

Nee! Het platform wordt binnenkort ook voor mannen uitgebreid. Wij hebben immers ook stapels kleding die niet worden gebruikt. Die kleding ligt alleen in dozen, omdat er geen plek meer in de kledingkast is.

Voor zowel iOS als Android

De app is hier voor iOS- en hier voor Android-gebruikers te downloaden. Of neem hier een kijkje op de site. The Next Closet is door Lieke Pijpers & Thalita van Ogtrop opgericht. Twee tech-ondernemers met de ambitie om de textielketen te verduurzamen en mensen te motiveren om te investeren in kwaliteit & hergebruik.

Reageer op artikel:
Geloof het of niet: deze app creëert weer ruimte in je kledingkast
Sluiten