Handig of weird? Met de Soundcam camera film je geluid

Een techneut moet in een gekke bui hebben gedacht; hey, laat ik een apparaat ontwikkelen dat geluid kan filmen. Just ’cause... En zo geschiedde het. Er staat namelijk een camera, genaamd Soundcam, op Kickstarter die belooft geluid te kunnen filmen.

Maak kennis met de Soundcam

Deze gadget ziet er misschien uit als een vreemd schild, of als een apparaat dat de assistent van een geluidsman moet vasthouden. Het is echter geen van beide. Het is namelijk ‘Soundcam’; volgens de makers de eerste camera die geluid in beeld brengt die betaalbaar is voor iedereen.

Soundcam

Geluid + visuals = Soundcam

Wat deze bizarre gadget doet? Hij herkent geluid en brengt het real-time in beeld op een visuele manier. Volgens de Kickstarter pagina is het gemakkelijker voor mensen om informatie te verwerken op een visuele manier. Soundcam brengt akoestische informatie letterlijk in beeld en creëert verbindt op deze manier de ervaring van horen en zien.

Handig, maar waarvoor eigenlijk?

Het kan zijn dat er een vreemde zoem of piep-toon in je huis klinkt, maar dat je niet weet waar dit geluid vandaan komt. That’s were Soundcam comes in. Met deze camera kun je het probleem namelijk gemakkelijk opsporen.

De camera kan bijvoorbeeld omgevingsgeluid analyseren, het geluid van verkeer, vliegtuigen,. de trein, machines, apparaten thuis, elektronica en nog veel meer. Dit kan doordat hij is voorzien van 64 aparte microfoontjes, een camera en een geïntegreerd systeem dat de data-analyse doet. Dankzij de combinatie van verschillende technieken kan de informatie die wordt waargenomen in real-time op het touchscreen beeldscherm worden laten zien.

Soundcam

Zie je de praktische toepassing van dit apparaat nog niet helemaal? Wat dacht je er van om hem in te zetten om een lekkage in een pijpleiding op te sporen? Of.. Oké, verder dan dit komen we zelf ook even niet.

Een dergelijke techniek is erg kostbaar, maar de Soundcam kost ‘slechts’ 4479 euro. Het doel van 30.000 euro is al behaald, dus je kunt er eentje pre-orderen via Kickstarter als je er iets in ziet! Over slimme camera’s gesproken; deze slimme camera herkent meerdere gezichten tegelijk. Ook handig!

Reageer op artikel:
Handig of weird? Met de Soundcam camera film je geluid
Sluiten