Een jongere Will Smith: de technologie achter Gemini Man

Naast het spraakmakende Joker is er onlangs nog een andere bijzondere film uitgekomen, namelijk Gemini Man. In deze film zien we Will Smith vechten tegen een jongere versie van zichzelf.

Waar we een tijdje geleden al een artikel hadden over de technologie die gebruikt is om dit voor elkaar te krijgen blijkt er nu nog een video over deze bijzondere manier van filmmaken verschenen te zijn. Reden genoeg om die eens voor jullie uit te lichten.

Gemini Man: hoe werkt de verjongingstechniek?

De techniek om iemand digitaal jonger te doen lijken mag dan niet nieuw zijn, maar het wordt steeds vaker toegepast. Daarnaast gingen ze voor Gemini Man nog een stapje verder.

Er werd voor deze film namelijk een geheel nieuwe versie van Will Smith gemaakt, maar dan eentje die 23 oogt. Dit gaat dus een stuk verder dan de-aging, de eerdergenoemde techniek waarbij ze iemand verjongen. Hoe ze de nieuwe versie van Will Smith precies gemaakt hebben zie je in de onderstaande video:

De kaartverkoop van Gemini Man blijkt echter flink tegen te vallen en er wordt zelfs gevreesd of de film wel uit de kosten gaat kunnen komen. Ook critici zijn niet echt over de film te spreken. Zo wordt er met name geklaagd over het oppervlakkige verhaal. Daarnaast vindt niet iedere kijker de special effects goed gelukt.

Toch zijn er door de jaren heen meer filmklassiekers geweest die in eerste instantie verlies leden, dus er is nog hoop.

The Irishman

Een andere film waarin flink gebruik gemaakt wordt van verjongingstechnieken is The Irishman. Dit omdat hoofdrolspelers Al Pacino en Robert De Niro eigenlijk te oud waren voor hun rol. Gezien ze afgezien van hun leeftijd toch de perfecte kandidaten waren is er besloten om beide heren digitaal wat jonger te maken.

Ondanks dat er net als bij Gemini Man wat kritiek was op het resultaat van de de-aging zijn de eerste reacties op The Irishman wel weer heel positief.

Reageer op artikel:
Een jongere Will Smith: de technologie achter Gemini Man
Sluiten