Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Pop-Culture 14 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Will Smith: Gemini Man gaat verder dan verjongingstechniek

We kijken er vandaag de dag niet meer van op als een acteur door middel van moderne technologie jonger gemaakt wordt. Een recent voorbeeld hiervan is het door Samuel L. Jackson vertolkte personage Nick Fury in Captain Marvel, dat gezien de Marvel film zich in het verleden afspeelde maar liefst 25 jaar jonger gemaakt moest worden. Al zal de dit jaar nog te verschijnen film Gemini Man met Will Smith hierin nog een stapje verder gaan.

Will Smith over de nieuwe techniek in Gemini Man

Het concept van de-aging, oftewel het er digitaal voor zorgen dat iemand jonger lijkt, wordt in de hedendaagse filmindustrie steeds vaker toegepast. Zo hebben de castleden van het aankomende The Irishman een flinke digitale verjongingskuur mogen ondergaan. Dit omdat hoofdrolspelers Al Pacino en Robert De Niro eigenlijk te oud zijn voor het personage dat ze spelen.

De in november te verschijnen film Gemini Man is echter nog een stapje verder gegaan. Het verhaal hierachter draait namelijk om een wat oudere huurmoordenaar die achterna wordt gezeten door een jongere, gekloonde versie van zichzelf.

In plaats van dat ze hoofdrolspeler Will Smith wat jonger hebben gemaakt is er door middel van nieuwe technieken een geheel nieuwe versie van hem gebouwd. Het resultaat ziet er verrassend geloofwaardig uit:

Volgens Smith zelf is de technologie geen de-aging te noemen:

Een grappig feitje is dat er al sinds 1997 plannen zijn om een dergelijke film met Will Smith te maken. De voornaamste reden dat dit even duurde had te maken met het feit de technologie destijds nog niet zover was.

Acteurs binnenkort overbodig?

Je zou misschien verwachten dat acteurs vanwege deze techniek over een aantal jaar compleet overbodig zullen worden. Al zal dit in de praktijk nog wel even duren, mocht het ooit al zover komen. Het team achter Gemini Man blijkt namelijk zo’n 12 maanden gewerkt te moeten hebben om één shot van een pratende junior te kunnen creëren.

Daarnaast gaf regssieur Ang Lee ook aan dat het maken van het CGI personage twee keer zo duur was als het casten van Will Smith, een acteur die ook al niet bekend staat om voor een paar tientjes te komen opdagen.

Vandaar dat het voorlopig nog wel even zal duren voordat acteurs vervangen zullen worden. Meer over  films en series lees je in ons film overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Will Smith: Gemini Man gaat verder dan verjongingstechniek
Sluiten