General Motors lanceert binnenkort zijn eerste twee elektrische fietsen

Het bedrijf General Motors staat onder andere bekend om zijn Chevrolet en Cadillac auto’s, maar gaat binnenkort weer een nieuwe markt betreden. Eind vorig jaar kondigde de automaker aan zich in de wereld van de elektrische fietsen te gaan begeven en binnenkort is het dan inderdaad zover. Dit voorjaar introduceert General Motors zijn eerste twee ebikes.

Naam dankzij wedstrijd

Toen GM vorig jaar aankondigde bezig te willen gaan met elektrische fietsen, werd er voor de naam van de eerste ebike een crowdsourcing campagne opgezet. De bedenker van de winnende naam zou 10.000 dollar krijgen en inmiddels zijn de winnaars bekend. De naam van de eerste GM elektrische fiets wordt ARĪV, wat je uitspreekt als het Engelse woord “arrive”. De crowdsourcing campagne was natuurlijk een geweldige manier om voor publiciteit te zorgen en mensen alvast enthousiast te krijgen over de aankomende ebikes.

General Motors ARIV elektrische fietsen

ARĪV Meld en ARĪV Merge

Om te beginnen zullen er twee modellen op de markt gebracht worden, namelijk de ARĪV Meld en de ARĪV Merge. De Meld wordt een compacte fiets, terwijl je de Merge kunt opvouwen tot een nog compacter pakketje. Beide fietsen zouden volgens GM een snelheid kunnen behalen van 25 kilometer per uur en met een actieradius komen van 64 km. Verder zouden er vier niveaus van ondersteuning zijn en zou de accu binnen 3,5 uur weer opgeladen zijn.

General Motors ARIV Merge

Prijzen en beschikbaarheid

In eerste instantie zullen de twee elektrische fietsen gelanceerd worden in Nederland, België en Duitsland. Hiermee speelt GM in op het feit dat in deze drie landen ebikes behoorlijk populair zijn. De Meld zou komen met een prijskaartje van 2780 euro, terwijl je voor de Merge 3.385 euro kwijt zou zijn.

Elektrische fietsen gebruiken doorgaan een lithium-ion batterij, die je telkens moet opladen via een stopcontact. Bij de Leaos Solar gaat dat opladen echter net even wat anders. Het is namelijk de eerste elektrische fiets die op zonne-energie rijdt.

The Verge

Reageer op artikel:
General Motors lanceert binnenkort zijn eerste twee elektrische fietsen
Sluiten