Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 4 apr 2018

Deze heerlijke bubbel-auto is tegelijkertijd retro en futuristisch

Soms kunnen dingen er erg retro uitzien, maar tegelijkertijd toch een futuristische air hebben. Neem bijvoorbeeld de geheel elektrische auto Essentia van Genesis. Hij komt met allerlei futuristische features, maar toch ziet hij er op de een of andere manier ontzettend retro uit. Zou het komen door het “bubbel dak”?

Ontgrendelen met vingerafdruk en gezicht

De elektrische conceptauto werd onlangs onthuld tijdens de New York International Auto Show en zit bomvol allerlei features die de auto absoluut modern en zelfs futuristisch maken. De Genesis Essentia is ontzettend licht, gemaakt van koolstofvezel en heeft zogenaamde vlinder deuren, die naar boven opengaan voor een extra dramatisch effect. Iets anders dat de auto zeker niet ouderwets maakt is het feit dat je de deuren kunt ontgrendelen door middel van een gezichtsscan of je vingerafdruk.

Genesis Essentia retro futiristische EV

Retro Essentia met bubbel dak

Wat de auto echter een behoorlijk retro uiterlijk geeft is het transparante gedeelte boven de stoelen. Het lijkt alsof je in een soort Jetsons ruimteschip zit, wat het tegelijkertijd retro en futuristisch maakt. Of is het toekomstbeeld van vroeger inmiddels ook retro? Ook de kleurencombinatie van grijs en geel geven de auto een wat retro uiterlijk, wat voor een heerlijk contrast zorgt met bijvoorbeeld het biometrische slot.

Foto’s via The Verge
Genesis Essentia

Wanneer?

De auto zou ook nog redelijk snel moeten zijn en vanuit stilstand een snelheid van 97 km bereiken binnen 3 seconden. Dat klinkt wel goed en we zouden graag even zelf in de auto willen springen voor een ritje. Helaas is er geen informatie over wanneer de auto daadwerkelijk geproduceerd gaat worden en of dit überhaupt gaat gebeuren. We zullen dus nog even moeten afwachten. Hopelijk wachten ze niet zo lang dat elektrisch rijden ook al retro is geworden.

Genesis Essentia

Iets anders dat ontzettend retro is (en waarvan dat ook de bedoeling is), is de RetroStone. Het is een retro-console en handheld in één.

The Verge

Reageer op artikel:
Deze heerlijke bubbel-auto is tegelijkertijd retro en futuristisch
Sluiten