Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 jun 2018

Geniet van twaalf minuten van The Last of Us II

Tijdens de Sony-persconferentie op de E3 heeft het bedrijf heel wat nieuwe trailers getoond voor de verschillende games die dit jaar en volgend jaar op de PlayStation 4 uitkomen. De belangrijkste game binnen de line-up is zonder twijfel The Last of Us II, de nieuwe game van Naughty Dog. Naast de eerste The Last of Us ken je de studio natuurlijk ook van de verschillende Uncharted-games.

Meer beelden van The Last of Us II

De game speelt zich een aantal jaar af na de gebeurtenissen in het eerste deel. We hebben al heel wat verschillende dingen van de game gezien en deze keer ligt de nadruk op Ellie, die een stuk ouder is. De presentatie laat verschillende elementen van de game zien. Ten eerste zien we hoe Ellie geniet van een klein feestje met haar vrienden en kust ze daar op prachtige wijze haar vriendin (misschien wel de mooiste gamekus ooit), om vervolgens ook wat actie te tonen.

In dat actiegedeelte wordt eens te meer duidelijk dat The Last of Us II zich afspeelt in een grimmige wereld waarbij je zo nu en dan over lijken moet gaan om te overleven en jouw geliefden buiten gevaar te houden. De sessie sluit dan weer af met een mooie cinematische scene, waardoor de game van alles wat laat zien.

The Last of Us II

Het enige nadeel van de presentatie is dat we nog niet weten wanneer de game uitkomt. Wij hadden eigenlijk wel gehoopt dat Naughty Dog deze E3 zou aangrijpen om te vertellen dat de game een datum zou krijgen, ook al is dat waarschijnlijk pas in 2019. Nu die datum uitblijft is de kans groot dat we pas eind 2019 de game echt in de winkels kunnen gaan kopen en dat wachten is best lastig.

Wil je meer lezen over de E3? Bezoek dan onze overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
Geniet van twaalf minuten van The Last of Us II
Sluiten