Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 18 juni 2014

GeniusFlight, is dit de ideale zoekmachine voor je vliegtickets?

Is het eindelijk zover? Het moment waarop je een welverdiende vakantie mag boeken. Of ben je even helemaal klaar met het leven in Nederland en heb je behoefte aan een trip naar het buitenland? Yes, dan is het ook tijd om een vliegticket te boeken. Er zijn een hoop voordelen van het boeken van een vakantie, maar er zijn ook een hoop nadelen aan het boeken van een vakantie verbonden. Waar gaat de reis bijvoorbeeld naar toe? En wat is mijn budget? En wat voor avontuur wil je beleven? Als je vervolgens eindelijk antwoord op deze vragen hebt moet je nog eens uren door al die reissites bladeren. Niet chill, maar goed je wilt iets wat bij je past. Een handige zoekmachine voor de juiste vlucht zou dus chill zijn. Vanuit de gedachte om eenvoudig de juiste vluchtaanbieding te vinden en om erachter te komen waar jij met jouw budget heen kan is Gennie Freen de zoekmachine GeniusFlight begonnen. Wij hadden behoefte aan een trip naar het buitenland en besloten om uit te zoeken of het echt handig is.

Hoe werkt het?
Stel je weet nog niet precies waar je heen wilt, maar je hebt wel een budget voor ogen. Via een simpele schuifbalk stel je dit in, je selecteert vervolgens de geplande datum en als laatste de vertrekbestemming. That’s it! Wij hadden ‘maar’ tweehonderd euro tot onze beschikking en kregen een behoorlijke waslijst met mogelijkheden. Middels een Google Maps-kaart laat de zoekmachine met blauwe prijskaarten zien waar je in die periode binnen Europa (!) heen kunt vliegen.

 
Als er veel vluchtmogelijkheden binnen jouw budget zijn dan is de kaart wat onoverzichtelijk. Er staan zoveel blauwe prijskaartjes waardoor je niet duidelijk een locatie kunt kiezen. Dit wordt iets vergemakkelijkt als je muis erboven hangt, maar ideaal is het niet. Daarom kun je aan de rechterkant ook het land selecteren waar je eventueel heen wilt. Hier staat dan de startprijs. Wij hadden liever direct gezien hoeveel steden wij in dat land kunnen bezoeken. Maar als je op het land klikt, zoomt het systeem direct in en krijg je een duidelijk overzicht. Locatie uitgezocht? Klik op het prijskaartje en je kunt een ticket boeken.

 
Voor het samenstellen en boeken van je ticket werkt GeniusFlight samen met Skyscanner. Hier kun je alle beschikbare vluchten checken, kun je filteren op maatschappij en kun je aangeven dat je liever geen overstap wilt. De hoeveelheid resultaten zijn vaak gigantisch dus is het een goed idee om het één en ander te filteren. Vervolgens werkt het allemaal vanzelfsprekend. Heb je op je bestemming een hotel nodig? Hiervoor heeft GeniusFlight dezelfde zoekmethode ontwikkeld en werkt samen met de database van Booking.com. Geld wordt uiteraard via Affiliate verdiend.

 
Conclusie
Dat er een site moest komen die het boeken van vluchten gemakkelijker maakt was duidelijk. En om een zoekmachine te ontwikkelen die tevens als inspiratiebron dient is helemaal top, want het is nice om te weten waar je voor een bepaald bedrag allemaal naar toe kunt. Wij vragen ons echter af of je hier écht door wordt geïnspireerd. Het systeem werkt snel en soepel, maar je moeten buiten de site om kijken of de bestemming daadwerkelijk iets voor je is. Wij begrijpen dat je een zoekmachine simpel wilt houden, maar het kan nog een stuk uitgebreider. Denk aan informatie over de bestemming en wat er allemaal in de omgeving gebeurt. Een simpel voorbeeld: wellicht word je pas geïnspireerd als je ergens voor honderd euro naartoe kunt vliegen en weet dat je daar ook kunt mountainbiken. Daar ligt in ieder geval nog ruimte voor verbetering. Een prima eerste stap naar een gebruiksvriendelijke zoekmachine voor vluchten is gezet.

Reageer op artikel:
GeniusFlight, is dit de ideale zoekmachine voor je vliegtickets?
Sluiten