Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 16 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Genocide’ plegende Baby Yoda is weer vergeven door Mandalorian-fans

Sinds vrijdag staat de nieuwe aflevering van The Mandalorian op Disney Plus. Vooral Baby Yoda zorgt voor flink wat ophef onder de fans.

Baby Yoda is een van de schattigste filmfiguren op dit moment. Veel mensen zouden niets liever willen dan het personage als huisdier te houden. Toch zijn de acties tijdens de afgelopen afleveringen een schok voor een aantal kijkers. Heb je de aflevering nog niet gezien, dan raden we je het af om verder te lezen vanwege mogelijke SPOILERS.

Een hoofdrol voor Baby Yoda

Baby Yoda was de vorige aflevering prominent aanwezig. In ‘The Passenger’ zagen we hoe Mando een uit de kluiten gewassen kikker moest brengen naar een andere planeet in ruil voor informatie over de andere Mandalorians. De kikker had eieren bij zich die moesten worden bevrucht door haar man die op een andere planeet leefde. Bovendien werd haar soort bedreigd, en was het dus belangrijk dat de eieren heelhuids aan moesten komen.

Baby Yoda had echter andere plannen. Die had vooral honger en zag in de eieren een ideale snack. Hij probeerde tijdens de uitzending er dan ook zoveel mogelijk op te eten. Dit tegen het zere been van een aantal kijkers. Want hoewel alles natuurlijk fictief is, zijn er toch een aantal boos op The Child vanwege deze actie.

Mando en Baby Yoda met de uit de kluiten gewassen kikker en haar eieren. (Afbeelding: Disney)

‘Genocide’

Eigenlijk is het geen verrassing dat Baby Yoda van kikkers houdt, aangezien we hem al in vorige afleveringen een aantal amfibieën zagen opslurpen. We weten nu dus ook dat eitjes en octopussen tot de schijf van vijf van The Child horen. Maar toch ging het los op Twitter.

Enkele van de reacties zijn: “The decision to make Baby Yoda eat the eggs of a sentient creature desperately trying to continue its family line in the wake of an implied genocide is, well it’s a lot” en “Baby Yoda literally committed mass genocide of a dying species and y’all wanna go ‘aww cute lil green baby’ what the f*** y’all on.”

Goedmakertje

Gelukkig maakt Baby Yoda het nu weer goed. Hij moest doordat Mando op missie ging bij de kikkers verblijven. Wel kreeg hij van Mando de waarschuwing dat hij zich moest gedragen. hij deed hij dat ook en werd zelfs vrienden met de kleintjes. Eind goed, al goed dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Genocide’ plegende Baby Yoda is weer vergeven door Mandalorian-fans
Sluiten