Daniel Koster
Daniel Koster 14 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Geologie (be)studeren, pluk er gauw de vruchten van

Wij hebben het idee dat we volgens velen spreken als we stellen dat je er niet vaak over denkt om geologie (ook wel aardkunde) te bestuderen. Maar we willen je toch met klem vragen eens te overwegen dit wél te doen. Waarom? Daarom:

Geologie is ontzettend relevant

De belangrijkste redenen voor onze mening is dat geologie juist nu ontzettend relevant is. Of we het nou hebben over het broeikaseffect, overbevolking of natuurrampen. Het is allemaal geologie. Aardkunde gaat zodoende over ons voortbestaan en daar kun jij een belangrijke rol in spelen. Wat we ook tof vinden, is dat je allerlei verschillende wetenschappelijke zaken combineert. Van sociale wetenschappen tot de biologie, natuurkunde, wiskunde en ga maar door.

Trouwens, je hoeft niet geologie te gaan studeren. Je kunt ook prima een cursus nemen als je je niet wilt vastleggen of al klaar bent met studeren. En waarom? Omdat dit je mindset en manieren van denken gaat veranderen. Op deze manieren:

Zaken als tijd en onze rol in het universum worden duidelijker

Ons leven lijkt belangrijk en honderd jaar lijkt lang. Maar wanneer jij aardkunde bestudeert duik je de geschiedenis van het leven en de aarde in. Je hebt het over honderden miljoenen jaren. En dan is onze rol op deze aardbol plots niet zo groot. Dat geldt ook voor het universum en hoe nietig wij eigenlijk zijn. Maar ook weer, hoe groot wij in vergelijking met atomen of iets dergelijks zijn!

Je trekt de wijde wereld in

In het vak zul je je over de gehele wereld buigen. Je houdt je niet enkel bezig met jouw stad of land. Alles hangt namelijk samen en om het ene te verklaren moet je vaak flink op onderzoek uit. Dat betekent ook dat je niet enkel aan je bureau zit gekluisterd, maar dikwijls in de praktijk op onderzoek uitgaat, wat natuurlijk ook een voordeel kan zijn.

Je breidt jouw vak uit

Iets wat je ook zult gaan begrijpen is onze ecologische voetafdruk. Denk aan je laptop of je auto. Al die zaken waar ze op draaien en van zijn gemaakt komen ergens vandaan. Zo is ons leven van flinke invloed op aarde. Ben je ontwerper? Werk je als verkoper bij een groot bedrijf? Verzin je campagnes? En ga maar door. Je kunt deze kennis gebruiken om anders met je werk om te gaan. Andere oplossingen te vinden. Zo werk je weer mee aan een betere toekomst!

En, lijkt het je wel wat om je eens wat meer in onze aarde te verdiepen? Om te kijken naar hoe het verleden, heden én de toekomst van onze aardbol in elkaar steekt? Waarom check je dan niet een keer (één van) deze cursussen? Ook kun je er zelf op uit. Wat dacht je van een overnachting in deze berghut, een bezoekje aan dit bijzondere museum op een bergtop of de deelname aan de Fjallraven Classic?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Geologie (be)studeren, pluk er gauw de vruchten van
Sluiten