Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 25 jun 2019

George Clooney speelt in nieuwe Netflix-film die hij zelf regisseert

George Clooney, de man die je voornamelijk kent van de bekende koffiereclame, is soms ook nog bezig met films en alles wat daar mee te maken heeft. En daar geldt de beste man nog altijd als een uitstekende acteur. Het feit dat hij met een nieuwe film komt, dat is dan ook goed nieuws. Zeker wanneer je er straks niks extra voor hoeft te betalen, omdat de film op Netflix verschijnt. Naast dat hij zelf de hoofdrol speelt, zal hij ook de film gaan regisseren.

George Clooney met een nieuwe Netflix-film

De film is gebaseerd op het book Good Morning, Midnight dat geschreven werd door Lily Brooks en in 2016 werd uitgebracht. Clooney zal daarbij de rol gaan spelen van Augustine, die in het gebied van de Arctic van alles en nog wat onderzoekt en daarbij een eenzaam leven leidt. Op een dag komt hij echter in contact met Sillivan die zich in de ruimte aan boord bevindt van de Aether en op de terugweg is van een missie naar Jupiter. Ze hebben echter het contact verloren met Mission Control en vrezen zodoende of ze wel veilig kunnen thuiskomen. Augustine is op zijn beurt weer compleet afgesloten van de buitenwereld en heeft zodoende geen idee of er iets aan de hand is.

George Clooney Netflix film

In het boek draait het om de vraag wat er is gebeurd met de mensheid en hoe de verschillende personages met elkaar in verbinding komen te staan. Het script van de film wordt geschreven door Mark L. Smith, die eerder werkte aan films als The Revenant en Overlord. De kans is groot dat we de film pas volgend jaar op Netflix gaan zien. Hopelijk wordt het er wel één met een net budget, zodat het ook echt een film wordt die de moeite waard is. Het is overigens niet voor het eerst dat Clooney iets maakt voor een streamingdienst. Eerder was hij voor Hulu al betrokken bij de Catch 22 miniserie.

Wil je meer lezen over Netflix? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
George Clooney speelt in nieuwe Netflix-film die hij zelf regisseert
Sluiten