George Lucas maakt kennis met Baby Yoda op aandoenlijke foto

We weten inmiddels wel dat Baby Yoda het meest aandoenlijke Star Wars figuurtje aller tijden is, maar stonden er niet bij stil dat dit wezentje eigenlijk helemaal niet door George Lucas bedacht is. Al blijkt dat de twee elkaar onlangs wel voor het eerst ontmoet hebben.

The Mandalorian maker Jon Favreau heeft namelijk een foto via Twitter gedeeld waarop Lucas een versie van Baby Yoda in zijn handen heeft. Uiteraard hebben we de betreffende tweet voor jullie opgezocht.

Foto van eerste ontmoeting tussen George Lucas en Baby Yoda

De spraakmakende foto met George Lucas heeft inmiddels meer dan 800.000 likes behaald en is zo’n 145.000 keer geretweet.


Baby Yoda, in de serie ook wel The Child genoemd, dook voor het eerst op aan het einde van de eerste The Mandalorian aflevering. Vervolgens kwam het wezentje regelmatig terug en werd al snel een belangrijk onderdeel van het verhaal. Wat precies de oorsprong van Baby Yoda is weten we nog niet, maar daarover gaat in het tweede The Mandalorian seizoen waarschijnlijk meer bekendgemaakt worden. Of George Lucas inmiddels al meer weet blijft nog maar de vraag. Al is er alvast wel een populaire theorie uitgesloten.

De toekomst van Star Wars

Ondanks dat eind vorig jaar de afsluitende film Star Wars: The Rise of Skywalker is uitgekomen weet vrijwel iedere fan dat er nog veel meer rondom Star Wars aan zit te komen. Zo staan er enkele nieuwe series op de planning, waaronder eentje rondom Obi-Wan Kenobi.

Als het gaat om de Star Wars films is het echter nog een beetje onduidelijk. Er zou in eerste instantie een nieuwe trilogie komen die afkomstig is van de Game of Thrones showrunners, maar dat ging niet door. Wel zijn er inmiddels nieuwe mensen in beeld om Star Wars weer naar het bioscoopscherm te brengen, waaronder deze Marvel regisseur. De kans dat de eerdergenoemde George Lucas nog ooit in de regiestoel zal gaan zitten is helaas niet zo groot.

Reageer op artikel:
George Lucas maakt kennis met Baby Yoda op aandoenlijke foto
Sluiten