Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 16 apr 2019

Dit is de favoriete Star Wars-film van opperbaas George Lucas

In het Star Wars-universum hebben we momenteel acht hoofdfilms mogen ontvangen en een berg aan spin-offs. Het begon ooit in de jaren zeventig en tachtig met episode 4, 5 en 6. Vervolgens verscheen in 1999 Episode 1, welke gevolgd werd door 2 en 3. En inmiddels zitten we aan de laatste trilogie. Dit jaar krijgen met Star Wars Episode IX de nieuwste film, waar we de aankomende maanden naar uit kunnen kijken. Maar het is ook leuk om terug te kijken. Een jaarlijks evenement daarbij is de Star Wars Celebration. Dit jaar werd dit in Chicago gehouden. Er waren meerdere onthullingen en vele panels. In één van de panels werd de 20e verjaardag van Star Wars Episode I: The Phantom Menace gevierd en stuurde George Lucas, de geestelijk vader van de reeks, een videoboodschap in. Eentje met een opmerkelijke boodschap.

Star Wars Episode I: The Phantom Menace is één van de favorieten van George Lucas

In die boodschap liet George Lucas weten dat Star Wars Episode I: The Phantom Menace één van zijn favoriete films is en het personage Jar Jar één van zijn favoriete personages. Nu snap ik op zich dat je als maker je eigen film niet gaat afvallen, maar over het algemeen wordt de eerste episode gezien als de slechtste uit de reeks. En Jar Jar wordt gezien als het meest afgrijselijke personage ooit. In de onderstaande video zie je na 1 uur 1 minuut en zo’n 30 seconden George Lucas in beeld en zegt hij echt zonder enige vorm van schaamte de bovenstaande dingen.

Wat we dan wel weer snappen, is dat hij tijdens de film los mocht gaan met allemaal moderne technieken, terwijl hij voor Episode 4, 5 en 6 bij wijze van spreke de ruimtevaartuigen met plakband en karton aan elkaar moest plakken. Wil je meer lezen over alles met Star Wars? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Meer Disney?

In onze podcast WantKast hebben we het niet alleen over het laatste en grootste technieuws van de afgelopen week, maar praten we je ook bij over bedrijven als Disney. In de meest recente aflevering van WantKast hebben we het bijvoorbeeld over de aankondiging van Disney Plus.

Aflevering horen? Dat kan via onderstaande embed!

Reageer op artikel:
Dit is de favoriete Star Wars-film van opperbaas George Lucas
Sluiten