George Lucas’ Willow is de nieuwste serie voor Disney Plus

Disney kan weer een grote titel toevoegen aan Disney Plus. Het komt met Willow, een fantasy-serie die bedacht is door George Lucas.

Zwaarden, monsters, tovenarij, mythes en hebben we monsters al gezegd? Dat komt allemaal voor in de nieuwe serie Willow op Disney Plus. De serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1988 van George Lucas, meldt het bedrijf.

Willow keert terug op Disney Plus

De serie is de eerste Lucasfilm-productie sinds 2015 die niet Star Wars-gerelateerd is. De serie speelt zich jaren later af na de gebeurtenissen van de gelijknamige film. Er zullen dan ook allerlei nieuwe karakters te zien zijn in het rijk van feeën en tweehoofdige monsters. Ook zien we de held Willow Ufgood terug. Hij zal opnieuw gespeeld worden door Warwick Davis.

Heldendaden

“Zoveel fans hebben me de afgelopen jaren gevraagd of Willow terugkomt. Nu kan ik ze eindelijk zeggen dat het zover is. Velen hebben me verteld dat ze zijn opgegroeid met Willow en dat de film hun kijk op heroïsche daden in onze wereld heeft veranderd. Als Willow Ufgood het beetje heroïsme in ons allemaal kan aanwakkeren dan ben ik vereerd dat ik ook in deze reprise mag meedoen,” vertelt Davis.

Jon M. Chu gaat de pilot van Willow regisseren en zal tevens bij het project betrokken zijn als executive producer. Jonathan Kasdan en Wendy Mericle zullen aan de slag gaan als showrunner. Jonathan Kasdan Schreef de pilot.

Willow Disney Plus
Beelden uit de originele Willow. (Afbeelding: Disney)

Terug naar Wales

Lucasfilm gaat de serie opnemen op dezelfde locatie als de originele film. Dat is natuurlijk in Wales. “Dit is een prachtig nieuw tijdperk voor storytelling van Lucasfilm,” zegt Lucasfilm-president Kathleen Kennedy. Jon Chu’s visie gekoppeld met het schrijven van Jon Kasdan en Wendy Mericle gaat de serie een extra dimensie meegeven. Het is daarnaast ook geweldig om Ron Howard en Warwick Davis weer samen te brengen in Willow.”

Wanneer we Willow kunnen verwachten is nog onbekend. Het moet natuurlijk nog worden opgenomen. In de tussentijd kun je genieten van andere Lucasfilm-producties als Star Wars en Avatar op Disney Plus.

Reageer op artikel:
George Lucas’ Willow is de nieuwste serie voor Disney Plus
Sluiten