Jelle van Es
Jelle van Es Games 3 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Gerucht Check: GTA 6 tijdelijk exclusief op PS5?

We weten inmiddels dat de PlayStation 5 in ontwikkeling is. En ook weten we dat de nieuwe spelcomputer van Sony niet voor 31 maart 2020 op de markt komt. Maar buiten dat weten we eigenlijk niet heel erg veel over de PS5. Datzelfde kun je zeggen over Grand Theft Auto 6. Het is logisch dat er gewerkt zou gaan worden aan een game als GTA 6, aangezien het laatste deel belachelijk goed is verkocht. Als je dan een website hebt die claimt te weten dat GTA 6 tijdelijk exclusief verschijnt op de PS5, dan gooien we daar onze Gerucht Check (patent pending) tegen aan.

GTA 6 tijdelijk exclusief op de PS5

Het gaat om de website Dextero die dit bericht online heeft gegooid. Zij beroepen zich op een ontwikkelaar die in het verleden ook al juiste informatie zou hebben gehad over de specificaties van de PlayStation 5. Die bron stelt dat de game eind 2020 zou gaan verschijnen. Verder stelt de bron dat Sony van plan is om een grote zak met geld te geven aan Rockstar Games om de game tijdelijk op zijn platform in de vorm van de PS5 te krijgen. Op die manier hoopt Sony om met de game gelijk heel wat exemplaren van de PS5 te kunnen verkopen.

GTA 6

De Gerucht check

Ik heb altijd geleerd ‘één bron is geen bron’. Daarnaast valt dit gerucht wel heel erg in het straatje van ‘ik wil traffic op mijn website, dus laat ik twee populaire zoektermen gebruiken.’ In het archief van de website vind je meer verhalen over wat GTA 6 eventueel kan gaan worden. En eerlijk is eerlijk, dat is ook wel één van de redenen waarom ik aandacht geef aan dit verhaal. Het zijn twee onderwerpen die men maar al te graag bespreekt, en in dat kader hoopt iedereen dat er een kern van waarheid in zit.

Kijk, dat er gewerkt wordt aan een game als GTA 6, dat kan ik best begrijpen. Er valt gewoon geld mee te verdienen. Maar tegelijkertijd lijkt het me ook logisch dat een nieuw deel in de serie echt pas een paar jaar na de release van een spelcomputer als de PS5 wordt uitgegeven. Op die manier zijn er genoeg consoles op de markt voor uitgever Rockstar Games om zijn games op te verkopen. GTA 5 is immers één van de duurste games ooit geweest. En ja, dat hebben ze terugverdiend.

PlayStation 5 conceptdesign

Als het Sony lukt om in het eerste jaar 20 miljoen exemplaren van de PS5 te verkopen, dan zou dat voor hen al een groot feest zijn. Maar voor een partij als Rockstar Games betekent 20 miljoen exemplaren ook dat ze maar 20 miljoen games kunnen verkopen. Stel dat de nieuwe Xbox er ook is en die 10 miljoen keer verkocht is, dan zit je nog maximaal met een markt van 30 miljoen. Dat is een schijntje ten opzichte van de ruim 90 miljoen exemplaren die Rockstar Games nu van GTA 5 heeft verkocht.

Met andere woorden: ik denk dat er pas een nieuw deel in de serie komt wanneer de nieuwe spelcomputers twee jaar op de markt zijn. Laat Sony eerst maar veel exemplaren verkopen met hun eigen exclusieve games. Pas dan wordt het interessant om met een GTA 6 te komen. Zodoende is dit een gerucht dat gelijk de prullenbak in kan.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier ons overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gerucht Check: GTA 6 tijdelijk exclusief op PS5?
Sluiten