Ilona Braam
Ilona Braam Google 17 aug 2018

‘Google werkt aan persoonlijke AI coach om je gezond te houden’

We weten dat Google met Android Pie je digitale gezondheid naar een hoger niveau wil tillen en daarvoor is het besturingssysteem uitgerust met allerlei handige features. Het bedrijf lijkt echter niet alleen met je digitale gezondheid bezig te zijn, maar ook met de daadwerkelijke staat van je lichaam. Volgens de geruchten is Google daarom bezig met een persoonlijke gezondheidsassistent om je fris en fruitig te houden: Google Coach.

Google Coach als personal trainer

Google Coach zou op het moment een werknaam zijn en intern zou het ook onder de naam Project Wooden gaan. De bedoeling is dat niet alleen je stappen worden bijgehouden, maar dat het een veel uitgebreidere dienst wordt. Aan de ene kant zou Google Coach optreden als een soort personal trainer die je workouts voor je bijhoudt en een alternatief geeft als je er om de zoveel tijd één even overslaat. De Coach zou na verloop van tijd ook steeds slimmer worden en van je leren om zo nog betere adviezen te kunnen geven.

smartwatch sport

Voedingsadvies

Naast je personal trainer zou Google Coach je ook helpen met voedingsadvies. Zo zou je bijvoorbeeld recepten inclusief een boodschappenlijstje kunnen krijgen om een gezonde maaltijd te kunnen voorbereiden. Als je op stap bent krijg je weer adviezen voor restaurants waar je iets zou kunnen eten dat goed is voor je lichaam. Ook zou je in de agenda kunnen kijken om te checken voor welke dagen je nog je maaltijd moet inplannen.

Gebundelde notificaties

Omdat niemand zin heeft in duizenden notificaties, zou de Coach alle verschillende meldingen bundelen tot één. Dus je krijgt niet eerst te horen dat je nog een workout moet doen, om vijf minuten later lastiggevallen te worden met het feit dat je je in de McDonalds bevindt en je misschien voor een gezondere optie zou moeten gaan.

Eerst voor je smartwatch

In eerste instantie zou Google Coach eerst verschijnen op Wear OS apparaten en in een later stadium zouden we ook via de smartphone toegang hebben tot de gezondheidsassistent. Het bijhouden van je bewegingen zou echter nog steeds gebeuren via je smartwatch. Ook Android TV, Google Home en andere devices zouden op een gegeven moment Google Coach gaan huizen. Wanneer we de coach kunnen verwachten is helaas nog onbekend. Mogelijk krijgen we een preview bij de lancering van de Pixel 3. Onlangs lekte deze in volle glorie in een heuse unboxing video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

AndroidWorld

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Google werkt aan persoonlijke AI coach om je gezond te houden’
Sluiten