Succes Airpods Pro volledig benut? Apple mogelijk bezig met Lite-variant!

Apple zou kunnen werken aan nieuwe draadloze oortjes: de AirPods Pro Lite. Dat blijkt uit een verslag dat de aanvoerlijnen van Apple uiteenzet rondom het coronavirus.

De oortjes zouden een goedkopere versie van de AirPods Pro kunnen worden. Daarnaast is het ook mogelijk dat ze de betaalbare versie worden van de nieuwe generatie Apple-oortjes. 

Meer variatie en dus een nieuwe variatie aan producten

DigiTimes zou daarnaast uit vertrouwelijke bronnen hebben vernomen dat Apple werkt aan een diversificatie van zijn productielijnen. Daarom zou een nieuwe variant AirPods passen bij de nieuwe generatie iPads, Apple Watches en iMacs. 

Tegelijkertijd verklapt DigiTimes weinig details over deze nieuwe oortjes van Apple. Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat Apple daadwerkelijk voor een goedkopere ‘lite’ versie van de laatste AirPods Pro zou gaan. Het prijsverschil tussen de AirPods Pro en de voorgaande editie AirPods uit 2019 ligt namelijk maar rond de 100 euro. 

Wat logischer zou zijn, is een nieuw soort AirPods die niet beschikt over premium features als noise-cancelling en adaptive equalization. 

Later dit jaar, als veel andere Apple producten onthuld worden, zal duidelijk worden of de geruchten van nu zijn getransformeerd tot werkelijkheid.

AirPods Pro
De populaire oortjes van Apple (Afbeelding: One More Thing)

Twee verschillende soorten AirPods van Apple

In oktober heeft CEO Tim Cook al aanwijzingen gegeven dat hij met Apple wil toewerken naar twee verschillende soorten draadloze oortjes. Destijds zei hij:

“We kijken uit naar nieuwe klanten voor nieuwe draadloze oortjes. Ik zou niet verbaasd zijn als die klanten verschillende soorten AirPods willen hebben voor verschillende situaties”

Tegenover deze geruchten staat dat DigiTimes soms, maar niet altijd de wijsheid in pacht heeft als het gaat om producten die nog niet officieel zijn aangekondigd. 

AirPods Pro immens populair

De AirPods Pro zijn overigens niet alleen slecht verkrijgbaar vanwege de gevolgen van het coronavirus, maar ook zeker vanwege de populariteit. De oordoppen uit Cupertino waren vooral tijdens de feestdagen erg gewild en leverde Apple, zo werd duidelijk uit kwartaalcijfers, een recordomzet op.

Meer weten over de cijfers van het kwartaal? Lees dan hier het artikel!

Reageer op artikel:
Succes Airpods Pro volledig benut? Apple mogelijk bezig met Lite-variant!
Sluiten