Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 mei 2019

Geruchtcheck: Een remake voor Ghostbusters: The Video Game

Soms hebben we te maken met geruchten waarvan ik wel geloof dat het uiteindelijk de waarheid kan gaan zijn. Dan zet ik alsnog de titel tussen leestekens, omdat het een gerucht betreft. Maar in andere gevallen vind ik het wat lastiger om te duiden in hoeverre een game daadwerkelijk in ontwikkeling is. Deze keer pak ik in de geruchtcheck het nieuws dat er een remake van Ghostbusters: The Video Game er aan zou komen.

Ghostbusters: The Video Game krijgt tweede leven

Ghostbusters: The Video Game is een game met een nogal rare ontwikkeling. Zelf heb ik de game ooit gezien op Mallorca, toen uitgever Sierra zijn line-up toonde. Vervolgens werd die uitgever samen met Blizzard verkocht aan Activision als Activision Blizzard. Een aantal games werden toen geschrapt of door een andere partij uitgegeven. Zodoende belande Ghostbusters: The Video Game bij Atari, die de game zelf uitbracht op de pc en de Xbox 360, maar waarbij Sony de game op de PlayStation 3 uitbracht. Dat gebeurde in 2009 De game werd gemaakt door Terminal Reality, die er in 2013 mee stopte.

Ghostbusters: The Video Game

Zodoende heb je dus te maken met een game waarbij de rechten verspreid zijn en de originele ontwikkelaar niet meer bestaat. Bovendien was het nou niet echt de beste game ooit gemaakt. Het had zeker zijn charmes en deed een beetje denken aan een game als Gears of War, maar ook duidelijk zijn gebreken. Nu zou je kunnen zeggen dat de game met een remaster problemen zou kunnen verhelpen, maar dan heb je nog altijd te maken met een basis die niet heel erg goed is.

Waar komt dit gerucht vandaan? Uit Taiwan. Daar is de game voorzien van een leeftijdsrating. Dat wordt eigenlijk alleen maar gedaan met games die daadwerkelijk in ontwikkeling zijn. De game zou gemaakt worden door Mad Dog Games, een studio die niet al te veel grote games op zijn naam heeft staan. Het zou wat dat betreft logisch zijn dat ze de licentie en rechten met een klein budget hebben opgepikt en daar nu iets mee gaan doen.

Ghostbusters: The Video Game

Wat dat betreft geloof ik wel in dit gerucht. Een leeftijdsrating is vaak een goede indicatie voor de waarheid. Het is alleen de combinatie van het origineel dat gemiddeld was en een ontwikkelaar die games als Shaq Fu: A Legend Reborn heeft gemaakt. Daar word je niet heel erg blij van.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Geruchtcheck: Een remake voor Ghostbusters: The Video Game
Sluiten