Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 sep 2019

Geruchtencheck: De eerste screenshots van GTA 6

Soms komen we dingen op het internet tegen waarvan het zeer waarschijnlijk is dat het klopt. Wat dat betreft was er veel uitgelekt over de iPhone 11 voordat deze werd aangekondigd en bleek dat uiteindelijk te kloppen. In andere gevallen hebben we nieuws wat iets meer duiding moet hebben. In die laatste categorie zien we nu berichten over gelekte screenshots van GTA 6. Tijd om te kijken wat er precies aan de hand is.

De eerste screenshots van GTA 6

Dat GTA 6 in de maak is, dat geloof ik wel. Het vijfde verscheen namelijk al in 2013 en werd in 2014 uitgebracht op de PlayStation 4 en Xbox One. Dat is de versie die vandaag de dag nog altijd veel gespeeld wordt en is één van de best verkopende games allertijden. Je zou als ontwikkelaar gek zijn als er geen nieuw deel wordt gemaakt. Het zal echter nog een tijd duren voordat deze verschijnt. Eind volgend jaar verwachten we de nieuwe generatie spelcomputers. Deze zullen niet op dag één massaal aangeschaft worden. Daardoor is de zogenaamde installed base het eerste jaar nog kleiner, terwijl je als ontwikkelaar van GTA 6 veel wilt verkopen. Een jaartje wachten is logischer, waardoor ik een game als GTA 6 niet voor 2021 verwacht.

En de eerste echte beelden dan? Wellicht dat die pas eind 2020, begin 2021 gaan komen. De zogenaamde gelekte screenshots die in eerste instantie zijn verschenen op Reddit, komen zodoende op mij over als broodje aap-verhalen. Maar ja, iedereen kijkt halsreikend uit naar GTA 6, waardoor er een groot ‘I want to believe’-gevoel ontstaat. Maar no way dat er momenteel iemand is die in de buurt kan komen van de game. En als dit al iemand is die iets lekt, dan kun je er de donder op zeggen dat die persoon een heel groot probleem gaat krijgen met het legal department van Rockstar Games.

Zodoende verwijzen we dit gerucht naar het rijk der fabels. Dit is no way GTA 6.

Reageer op artikel:
Geruchtencheck: De eerste screenshots van GTA 6
Sluiten