Daniel Koster
Daniel Koster Google 4 dec 2015

Getest: de toffe Cardboard Camera-app waarmee je zelf VR-foto’s kunt maken

Wij zijn serieuze fans van Google Cardboard geworden. Dit ten eerste door het toenemende aanbod aan toffe applicaties waarmee jij de virtuele wereld vanuit je huiskamer kunt ervaren. Maar vooral door deze laatste app die door Google zelf is vrijgegeven. Met deze applicatie kun je namelijk zelf een 360-graden foto maken. En die via de Cardboard bekijken. Wij probeerden de app uit en de resultaten zijn even indrukwekkend als lachwekkend!

360-graden foto’s schieten met de Cardboard Camera

De applicatie kent de naam Cardboard Camera en werkt simpel. Het enige wat je nodig hebt is je smartphone en de Cardboard. Wanneer je de app opent vertelt-ie je precies wat de doen. Je moet je smartphone namelijk verticaal houden en moet dan vervolgens als een soort panorama een 360-graden foto maken. Wanneer je de foto hebt gemaakt kun je ‘m met de Cardboard in de virtuele wereld bekijken.

Het leukste aan de applicatie is dat je er flink creatief mee om kunt gaan. Zo hebben wij de onderstaande twee foto’s op kantoor gemaakt. De eerste is een 360-graden foto van onze redactievloer. Op de tweede foto zie je hoofdredacteur Rutger een paar keer voorbij komen. Dit aangezien hij tijdens het maken van de foto telkens even een stukje verder liep waardoor ‘ie drie maal in dezelfde foto staat. Even een belletje doen, even een kop koffie drinken en aan het werk zijnde. En beide foto’s maakten we binnen één minuut! Hoe tof?!

Probeer ‘m zelf uit

Deze applicatie is een echte aanrader. Je kunt Cardboard Camera hier downloaden voor Android. Helaas, op iOS is-ie (nog) niet uit. Om de foto’s virtueel te bekijken heb je dan enkel nog een Google Cardboard nodig. Heb je die niet? Check dan hier waar je ‘m op de kop kunt tikken. Wij hebben ons er op de redactie flink mee vermaakt. Nu jij nog!

Reageer op artikel:
Getest: de toffe Cardboard Camera-app waarmee je zelf VR-foto’s kunt maken
Sluiten