Rutger Houweling
Rutger Houweling 3 apr 2014
Leestijd: 3 minuten

Getest: Parrot AR.Drone 2.0 (video)

Leven als een piloot. Dat wil toch iedere jonge man? Vliegen op tien kilometer hoogte, verantwoordelijkheid ten top en een beetje chillen in de cockpit als de automatische piloot het allemaal voor elkaar heeft. Helaas gaat het niet zo lekker met de vliegtuigbranche en zitten er meer piloten op de grond dan dat er vliegtuigen in de lucht rondvliegen. Maar piloten die houden van hobby’s hebben het geluk de laatste jaren toch een beetje aan hun zijde. Drones zijn namelijk in opkomst en die moet je ook besturen. Ok, je kunt er niet inzitten, maar aangezien de meeste van een camera zijn voorzien heb je toch een beetje het idee dat je als piloot in de cockpit zit. Ook als je niet in het bezit van een pilotendiploma bent.

Ondertussen is er al een aardige verzameling drones te vinden en kunnen professionals en hobbyisten een keuze maken. Wij hadden al eens de Air Hogs Helix X4 Stunt getest dus wilden een stapje hogerop. Maar nog niet te hoog. Wij wilden een drone testen die rond de driehonderd euro kost en je mee kunt filmen. Bij Gear Factory vonden we de Parrot AR.Drone 2.0 en zij waren zo vriendelijk om er één beschikbaar te stellen. Check onderstaande video om te ontdekken hoe de Parrot AR.Drone 2.0 werkt en wat wij ervan vinden.

Het grootste nadeel van de AR.Drone 2.0 is en blijft de batterij. Een vliegtijd van maar tien minuten is matig. Als je de camera op standaard in plaats van HD (720p) zet dan kun je er iets langer mee vliegen, maar dan is het opnamemateriaal van mindere kwaliteit. Daarnaast zijn opnames met een kwaliteit van 720p tegenwoordig niet meer genoeg. Consumenten zijn namelijk aan een standaard van 1080p gewend geraakt. Ondanks de batterij en de camera hebben wij veel plezier van de Parrot AR.Drone 2.0. Vooral de besturing is een verademing. Na de take off blijft-ie hangen zodat we de besturing rustig onder controle kregen. Raak je de controle kwijt? Dan laat je ‘m met de speciale knop eenvoudig landen. De drone een salto laten maken is cool en de Parrot steeds een stukje hoger laten vliegen is tof. Vooral omdat-ie een hoogte van zo’n honderd meter haalt. Dat je er augmented reality games mee kunt spelen is een leuke bijkomstigheid en wij vonden het vooral cool omdat je veel bekijks krijgt. Iedereen wilt namelijk met zo’n drone spelen.

Als je dus op zoek bent naar een drone waarmee je kunt filmen, die eenvoudig te besturen is en waarmee je in het park veel plezier hebt dan vinden wij de Parrot AR.Drone 2.0 een goede keuze. Je moet alleen wel driehonderd euro op je spaarrekening hebben staan. Wij vinden overigens wel dat drones buitenspeelgoed zijn. Ok, als je een grote garage hebt kan het ook leuk zijn, maar in een grote open ruimte is het chiller vliegen.

Oh ja, en als bonusvideo maakten wij met de Parrot AR.Drone 2.0 de film ‘Get to the Choppah’. Hieronder vind je de trailer. Vanaf 21 september 2018 in de bioscoop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Getest: Parrot AR.Drone 2.0 (video)
Sluiten