Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 1 mrt 2018

Toewijding: Ghanese leraar geeft computerles zónder een computer te gebruiken

Een leraar uit het Afrikaanse land Ghana leert zijn leerlingen zo veel als hij kan over computers en de technologie erachter. Het zal hem waarschijnlijk een hoop toewijding kosten want hij geeft de computerles zónder een computer te kunnen gebruiken. Foto’s van de docent gaan inmiddels Twitter en Facebook over.

Diagrammen maken zonder computer

De man uit Kumasi gebruikt het schoolbord om daar uitgebreide tekeningen. Zo laat hij bijvoorbeeld zien hoe je diagrammen maakt met Microsoft Word.

Goed nieuws!

Nadat de foto’s van zijn werkzaamheden het internet overgingen heeft Microsoft via Twitter beloofd de beste man nieuwe spullen op te sturen.
Dit artikel verscheen als eerste op Froot.nl.

Waarom?!

“Ik hou van mijn studenten dus ik doe wat ik moet doen om hen te laten begrijpen wat ik hun wil leren,” schrijft Owura Kwadwo Hottish op Facebook. Die gebruikersnaam is overigens niet zijn echte naam: de leraar werd later door het Afrikaanse medium Quartz later geïdentificeerd als Richard Appiah Akoto.

“Ik doe dit al jaren”

Velen hebben hun bewondering uitgesproken na het zien van de foto’s maar voor de docent is het niets nieuws: “Ik doe dit al jaren. Ik deel graag foto’s op Facebook en dit keer kwam mijn lesmethode voorbij. Ik wist niet dat het zo veel bekijks zou trekken!” Creatief! Check ook dit bijzondere project, waarmee ontwikkelingslanden stroom krijgen. Of deze schoenen, waar kinderen in arme landen niet uit kunnen groeien.

Reageer op artikel:
Toewijding: Ghanese leraar geeft computerles zónder een computer te gebruiken
Sluiten