Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 mei 2020

Ghost of Tsushima staat centraal in de volgende State of Play van Sony

Sony heeft vorig jaar ons kennis laten maken met het State of Play-concept. Het is een Nintendo Direct-achtige live uitzending die nieuwe games toont of een bepaalde titel extra in het zonnetje zet. Deze week krijgen we een nieuwe die draait om Ghost of Tsushima.

Deze wordt op 14 mei, morgen dus, uitgezonden. Om 10 uur in de avond kun je dan kijken wat de uitgever ons allemaal te vertellen heeft over Ghost of Tsushima, de nieuwe game van ontwikkelaar Sucker Punch.

State of Play met Ghost of Tsushima

En dat is ook het enige waar deze State of Play over gaat. Op het PlayStation Blog laat de uitgever weten dat de game puur gaat over Ghost of Tsushima. Verwacht dus geen aankondigingen op het gebied van de PlayStation 5 of andere games. Daarbij laat men ook weten dat de video ongeveer 18 minuten gaat duren. Dus op die manier weet je ook hoe lang je er voor op moet blijven, mocht tien uur in de avond al laat voor je zijn.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Ghost of Tsushima op 26 juni exclusief op de PlayStation 4 zou gaan verschijnen. Maar door de huidige crisis werd hij in eerste instantie naar een onbekende datum uitgesteld. Niet veel later bleek dat de game slechts een paar weken later kwam en nu kun je erop 17 juli mee aan de slag. De game neemt je mee naar de 13e eeuw. Op het eiland Tsushima vindt een invasie van het Mongoolse leger plaats. Het lijkt een oneerlijke strijd, maar de samurai Jin Sakai laat het niet op zich zitten en gaat de strijd aan. Ook omdat wanneer Tsushima valt, het hoofdeiland van Japan waarschijnlijk het slachtoffer is.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Ghost of Tsushima staat centraal in de volgende State of Play van Sony
Sluiten