Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 3 augustus 2020

Ghost of Tsushima-stats: 810 jaar op de rug van je paard

Ghost of Tsushima verscheen eerder deze maand en is een grote hit. Eerder liet Sony al weten dat de game enorm goed verkocht. En nu zijn er een aantal interessante statistieken uit de game naar voren gekomen.

Ontwikkelaars doen dat wel vaker: een tijdje na de release wat grappige feitjes droppen van hun game. Wat dat betreft doet Ghost of Tsushima niet veel nieuws. Tegelijkertijd is het wel grappig om te zien hoe veel dingen er ondernomen worden in de game.

Geinige Ghost of Tsushima-feitjes

De laatste verkoopcijfers die Sony van Ghost of Tsushima naar buiten bracht, was dat de game 2,4 miljoen keer in een paar dagen tijd was verkocht. Wat dat betreft kun je dus spreken van een succesvolle lancering. En in die tijd hebben de verschillende gamers niet stil gezeten. Zo is men met name druk bezig geweest met het maken van foto’s in de game en het volgen van vossen om bij een shrine te komen. En vervolgens het beestje even aaien.

Ghost of Tsushima
Bamboo hakken is ook populair (Afbeelding: Sony)

Wanneer het aankomt op gevechten, dan is er in Ghost of Tsushima genoeg te doen. De meeste gevechten kun je beginnen met een stand-off, waarbij je op het juiste moment moet aanvallen om zo in één klap een vijand uit te schakelen. Dat is massaal gedaan in de game. Maar het is ook mogelijk om sneaky te werk te gaan en de vijanden zeer angstig te maken, waardoor ze eigenlijk niet in staat zijn om jou aan te vallen.

Ghost of Tsushima
Ook veel duels zijn er uitgevochten (Afbeelding: Sony)

Je arme paard

Tot slot nog een viertal statistieken die draaien om de vreedzame acties in de game. Daarbij heeft het paard van de held Jin in Ghost of Tsushima het behoorlijk zwaar. Meer dan 800 jaar aan game-uren is er door de gamers op zijn rug doorgebracht. Daarnaast blijkt het spelen van de fluit een stuk populairder te zijn dan het maken van een Haiku.

Rust pakken in de onsen (Afbeelding: Sony)

Ghost of Tsushima is nu beschikbaar. Wil je weten wat wij van de game vinden? Lees dan hier onze review.

Reageer op artikel:
Ghost of Tsushima-stats: 810 jaar op de rug van je paard
Sluiten