Ghost of Tsushima is één van de tofste games die op de PS4 komt

Wellicht dat mijn liefde voor Japan iets te veel in mijn enthousiasme voor Ghost of Tsushima doorwerkt, maar damn, wat is deze game tof. De game wordt gemaakt door Sucker Punch, een studio die je voornamelijk kent van de verschillende Infamous-games. Het is dus een pure Westerse studio, maar dat zie je niet af aan Ghost of Tsushima, dat zo Japans is als dat het maar kan.

Ghost of Tsushima ziet er zo tof uit

Oké, het enige wat in de gameplay-presentatie van Ghost of Tsushima ontbreekt is Japanse stemmen. En ik mag hopen dat die er nog in komen zitten, want een Japans personage Engels horen praten in Feodaal Japan, dat vind ik niet helemaal lekker. Maar buiten dat is de onderstaande video ruim acht minuten aan puur gameplay genot.

Ghost of Tsushima biedt een mix tussen grote open gebieden waar je met je paard over heen kunt denderen, kent een combat-systeem dat lijkt te draaien om timing en waarbij je in slow motion vijanden heerlijk kunt afmaken en er zijn ook diverse platformelementen. Zo zien we aan het einde van de presentatie hoe het hoofdpersonage een dak beklimt en daarmee naar het dak van een tempel springt.

Ghost of Tsushima

En dan heb ik de sfeervolle muziek die aan de game zit gekoppeld nog geen eens genoemd. Het enige nadeel aan de presentatie is het achterblijven van een releasedatum. Dat betekent dat we voorlopig nog niet aan de slag kunnen gaan met Ghost of Tsushima. Nu heeft de PlayStation 4 genoeg andere toffe games, maar na deze gameplay-sessie wil ik eigenlijk alleen nog maar dit.

Ghost of Tsushima

Ghost of Tsushima komt exclusief uit op de PlayStation 4. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze overzichtspagina met verschillende nieuwtjes rondom games die op de E3 zijn getoond. En dat zijn er heel veel.

Reageer op artikel:
Ghost of Tsushima is één van de tofste games die op de PS4 komt
Sluiten