Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 31 mei 2019

Ghostbusters: The Video Game Remastered nu echt aangekondigd

De lekken waren er al een tijdje, waardoor de verrassing niet heel groot meer is. Toch is de kogel door de kerk en is Ghostbusters: The Video Game Remastered nu daadwerkelijk aangekondigd. Het gaat om de remaster van de game die al in 2009 werd uitgebracht en met name was bedoeld voor gamers met een Xbox 360 of een PlayStation 3 in huis. Tegelijkertijd werden er ook versies gemaakt voor de PlayStation 2 en de Wii. Mocht je de game destijds gemist hebben, dan krijg je nu een tweede kans om de game te beleven.

Ghostbusters: The Video Game Remastered

Ghostbusters: The Video Game Remastered speelt zich af na de gebeurtenissen van de tweede film. Destijds hebben de verschillende acteurs toestemming gegeven om hun gelijkenissen in de game te verwerken en die zitten er nu ook allemaal in. Ook hebben de acteurs de personages van stemmen voorzien. Hierdoor komen de personages van Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis en Ernie Hudson goed tot leven en heb je echt het gevoel van The Ghostbusters. De onderstaande trailer geeft je alvast een goed idee van wat je kunt verwachten.

In de game speel je overigens als een nieuwkomer, die zich aansluit bij de bekendere Ghostsbusters. Je leert omgaan met de verschillende wapens die in de game te vinden zijn en reist in New York af naar plekken waar spoken en andere mysterieuze wezens opduiken. Hoe beter je wordt, hoe meer upgrademogelijkheden je krijgt.

In de remaster is overigens geen nieuwe content. Het is echt een visuele upgrade. Zo draait de game op de pc, PlayStation 4 en de Xbox One in een 4K-resolutie. Naast die platformen is de game ook in ontwikkeling voor de Nintendo Switch. Op de pc verschijnt de game overigens alleen op de Epic Game Store. De game moet later dit jaar uitkomen.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Ghostbusters: The Video Game Remastered nu echt aangekondigd
Sluiten