Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gaming 10 dec 2018

Deze spookwitte SNES blaast je oude spelletjes weer leven in met een elektronische beat

Tegenwoordig speel je Nintendo spelletjes op de Switch, maar de goede oude Super Nintendo is de console waar je mee bent opgegroeid en heeft voor veel mensen nog een hoge nostalgische waarde. Het bedrijf Analogue pakt oude Nintendo consoles aan en customizet deze, zodat ze niet in de vergetelheid raken. Hun laatste project hebben ze samen met de platenmaatschappij Ghostly aangepakt met als resultaat de spootwitte Ghostly X Analogue Super Nt.

Ghostly sonics op je SNES

Op deze opvallend bleke Super Nintendo kun je al je oude SNES en Super Famicom games spelen. Deze kun je lekker scherp en zonder lags draaien op je 1080 televisie. Op zich doet de normale Super Nintendo dat ook wel, maar de spookachtige variant je heeft je nog meer te bieden. Als eerste is hij zoals gezegd spookachtig wit en er staat op de console Ghostly International. Als je houdt van elektronische muziek, zul je Ghostly waarschijnlijk wel kennen en blij zijn om op deze manier je muziekvoorkeur subtiel te kunnen laten zien. Verder levert de samenwerking ook mooie sonics op tijdens het opstarten, gemaakt door verschillende artiesten van het label. Denk bijvoorbeeld aan Gold Panda, Mary Lattimore en Christopher Willits.

Ghostly X Analogue SNES

Limited edition

Als je de console wilt hebben, moet je er wel snel bij zijn. Het gaat namelijk om een limited edition model, waarvan er maar 1.000 zijn gemaakt. Op de Ghostly site zijn ze al op, maar via Analogue zou je er nog net één kunnen bemachtigen. De SNES komt met een prijskaartje van omgerekend 220 euro en wordt binnen 48 uur verzonden.

Als de prijs je te hoog is, kun je ook zelf aan de slag. Je kunt namelijk je Raspberry Pi met een beetje handigheid ook gewoon transformeren tot een Super Nintendo.

Ghostly

Reageer op artikel:
Deze spookwitte SNES blaast je oude spelletjes weer leven in met een elektronische beat
Sluiten