Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 15 feb 2018

Dit koffiezetapparaat helpt je om beter met de hand koffie te zetten

Het lijkt op iets dat je zou tegenkomen in een laboratorium naast een pruttelende erlenmeyer, maar Gina is speciaal ontworpen om de lekkerste koffie voor je klaar te maken. Het koffiezetapparaat neemt het idee van lekker zelf koffie zetten zonder allerlei ingewikkeldheden met een filter en water over, maar voegt hier toch weer wat gemak aan toe door middel van technologie. 

Precisiewerk

Je kunt zoals gewoonlijk je koffie zetten door je gemalen koffiebonen in het apparaat te gooien en hier water overheen te gieten. Met Gina kun je dit echter met de uiterste precisie doen, want het koffiezetapparaat is uitgerust met een weegschaal. Via de bijbehorende app, die je via Bluetooth verbindt, kun je precies zien hoeveel koffie en hoeveel water je toevoegt. Als je eigenlijk niet precies weet wat je normaal gesproken doet, kun je ook afkijken en één van de vooraf ingestelde settings volgen. Via de app heb je ook toegang tot wat de koffie communitie allemaal mixt en deelt en kun je ook bij een andere gebruiker afkijken.

Gina koffiezetapparaat

Drie verschillende technieken

Je hoeft je koffie met Gina echter niet alleen maar op deze manier te maken. Het koffiezetapparaat ondersteunt namelijk in totaal drie technieken om de perfecte koffie te zetten. Je kunt ook de zogenaamde immersion of cold drip technologieën gebruiken. Bij de immersion techniek worden de bonen wat langer samen met het water gehouden, voordat het geheel gefilterd wordt. Bij cold drip koffie, wordt er koud water gebruikt.

Gina koffiezetapparaat

Koffiezetapparaat met of zonder Bluetooth

Gina begon ooit als een Kickstarter project en heeft daar gelukkig genoeg fondsen kunnen verzamelen. Het koffiezetapparaat is nu te koop via de officiële site voor omgerekend 184 euro. Dit is een versie met Bluetooth, die je met de app kunt gebruiken. Er is echter ook een model zonder Bluetooth capaciteiten voor 100 euro. Beide versies zijn beschikbaar in de kleuren steel, black en white.

Gina koffiezetapparaat

Wil je behalve automatisch met de hand koffie zetten dankzij Gina, ook zelf je koffiebonen vermalen? Dit zijn de tien beste koffiemolens om korte metten met die bonen te maken.

HiConsumption

Reageer op artikel:
Dit koffiezetapparaat helpt je om beter met de hand koffie te zetten
Sluiten