Kiara Angelino
Kiara Angelino 6 apr 2017

App-sensatie Giphy Says verandert spraak in tekstballonnen op het scherm

Tekst bij gifjes typen is zó 2016. Daarom is de nieuwe app Giphy Says te gek. Deze app maakt het namelijk mogelijk om spraak naar tekst om te zetten. Vervolgens wordt de tekst in een tekstballon gezet en kun je Giphy Says wel een beetje met Clips van Apple vergelijken.

Wij gaan je niet vertellen dat gifjes steeds populairder worden. Ok, dan doen we wel. Vandaar dat Giphy een wereldwijde hit is. Type een woord in en je vindt de leukste gifjes van het internet. Eigen gifjes maken kan ook. Daarnaast probeert de gifjes-expert van deze tijd, Giphy, ook iets anders uit. Een nieuwe functie van de Giphy-app maakt namelijk spraakwolkjes van wat je zegt. Hierdoor lijkt het alsof je als stripboekfiguur door het leven gaat.

Hoe werkt Giphy Says?

Download de app en geef ‘m toegang tot je camera en microfoon. Neem vervolgens een video van jezelf op waarin je praat. Wanneer de opname klaar is, verschijnt de gif met een spraakballon op je scherm. That’s it! Je hoeft dus helemaal niks aan de tekst te doen, want Giphy Says vult dit voor jou in. Een gifje kan maximaal vijftien seconden duren. Genoeg om iets leuks te verzinnen.

Giphy Says

Handige tips

Voordat je een video opneemt kun je naar links of rechts op het scherm vegen om het type tekstballon te kiezen. Er zijn verschillende vormen en maten van de tekstballonnen en kun je ook de grootte van de tekstballon aanpassen. Het is helaas nog niet mogelijk om met twee personen een gif op te nemen. Maar wat niet is, kan natuurlijk nog komen.

Giphy Says

Is je gifje niet goed gelukt? Klik dan op de terugknop linksonder het scherm. Is ‘ie wél goed gelukt? Dan kun je ‘m meteen delen via iMessage, Twitter, Messenger of Instagram. Natuurlijk kun je ‘m ook gewoon opslaan.

Giphy Says kan op iOS-toestellen gratis worden gedownload. Je hebt wel iOS 10 of hoger nodig om ‘m te gebruiken. Met de nieuwe app zal je zeker een gif-master worden, check hier hoe je vervolgens miljoenen euro’s met gifs kunt verdienen.

Reageer op artikel:
App-sensatie Giphy Says verandert spraak in tekstballonnen op het scherm
Sluiten