Mark Hofman
Mark Hofman Tech 20 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Netflix geeft hints op Twitter: komt hitserie Glee naar de dienst?

Ondanks het feit dat Netflix bomvol staat met geweldige content, blijven er altijd titels die volgens sommige gebruikers ontbreken. Logisch, want met miljoenen actieve gebruikers per maand zijn er ook miljoenen verwachtingen te voldoen. Zo riepen veel fans al tijden om Glee en lijkt de streamingdienst geluisterd te hebben. Het bedrijf geeft hints op Twitter en lijkt de komst van de hitserie te bevestigen. 

Glee naar Netflix? Het lijkt er wel op!

Netflix Nederland kondigt films en series vaak met veel bravoure aan, maar weet het af en toe subtiel te houden. Zo werd de terugkeer van The Walking Dead door middel van een aantal hints bekend gemaakt, om het vervolgens weer groots te delen. Kortom: Netflix wil nog wel eens geheimzinnig doen en kondigt bepaalde titels, naar ons idee, op een unieke manier aan. En zo is dat nu ook het geval bij de hitserie Glee. Op Twitter wordt al tijden gevraagd naar de serie en de dienst lijkt er, door middel van reacties, gehoor aan te hebben gegeven. De dienst geeft op het social media platform redelijk wat hints weg.

De Nederlandse website Streamingwijzer kwam achter de hints die Netflix Nederland op Twitter naar buiten bracht. Zo vraagt een Twitter-gebruiker genaamd Camille of de serie ooit nog eens naar Nederland komt, waar de dienst vervolgens “misschien wel” op antwoord. Maar daar blijft het niet bij. In onderstaande tweet is te zien dat Netflix een tip geeft aan iemand die het hoogtijd vindt dat Glee naar Nederland komt.

En zo gaat het hele liedje nog wel een tijdje door. Van “Dit is topgeheim” tot aan “Wie weet ben je sneller dan je denkt weer Glee-ful”: Netflix Nederland lijkt de komst te hinten als een malle. Daarbij reageert Netflix vaak met het feit dat je titels kunt aanvragen via een bepaalde link. Doet de dienst dit niet en antwoorden ze inhoudelijk op je vraag, kan je er vaak vanuit gaan dat de titel gaat verschijnen.

Wanneer kunnen we de serie verwachten?

Dan gaat de volgende vraag uiteraard over de releasedatum van de serie. Want mocht Glee naar Netflix komen, wanneer gaat dat dan gebeuren? Officieel gezien is de komst nog niet helemaal bevestigd en zien we dus ook nog geen datum. Wel kunnen we er vanuit gaan dat we in juni 2019 voorzien worden van alle afleveringen. In het verleden, bij The Walking Dead bijvoorbeeld, zaten er slechts een paar weken tussen de hints op social media en de daadwerkelijke lancering. Mocht dat nu weer het geval zijn, kunnen we uitgaan van de maand juni.

Op dit moment is de serie overigens wel al te zien in landen als Mexico, Japan, de Verenigde Staten en Thailand. Frankrijk is kort geleden aan deze lijst toegevoegd, waardoor de komst van de serie in Nederland ook weer besproken werd. Maar waar Frankrijk eerder de Harry Potter films toevoegde aan het aanbod, zorgde dat voor de Nederlandse gebruikers voor een grote teleurstelling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix geeft hints op Twitter: komt hitserie Glee naar de dienst?
Sluiten